Måling: Medierne holder mest med blå blok

Dagblade og andre nyhedsmedier begunstiger regeringsfløjen i dansk politik, mener hver tredje dansker

Medierne favoriserer først og fremmest de borgerlige partier.

Det mener 31 procent af danskerne, mens kun 15 procent siger, at medierne favoriserer oppositionen.

Det viser en meningsmåling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Professor Erik Albæk fra Syddansk Universitet kan godt forstå, at næsten en tredjedel mener, at medierne samlet set favoriserer de borgerlige partier.

- De fleste aviser er borgerlig-liberale, og det lægger de ikke skjul på. Kigger man isoleret på deres opinionsstof, er det rimeligt at sige, at det favoriserer borgerlige synspunkter, siger han.

- Det er ikke tilfældigt, at Jyllands-Posten har en kommentator som Ralf Pittelkow, eller at Berlingske har et borgerligt panel som 'Groft sagt', tilføjer professoren.

Undersøgelsen er gennemført fra 31. maj til 3. juni og dermed efter, at Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen manede til kulturkamp mod aviser som Jyllands-Posten, Børsen og Berlingske.

Dagbladenes journalistik er påvirket af det politiske ståsted i lederen, mener Stig Hjarvard, som forsker i medier på Københavns Universitet.

- Specielt betalingsaviserne viser deres holdninger via det redaktionelle miks. Det handler også om, hvilken målgruppe man forsøger at nå, siger han.

- Når man henvender sig til offentligt ansatte som Politiken, så kan man se, at det afspejler sig i prioriteringerne, tilføjer Stig Hjarvard.

Det viste sig for eksempel, da forskere fra Københavns Universitet undersøgte Dagbladet Informations, Jyllands-Postens og Politikens dækning af Irakkrigen.

Hver enkelt artikel var fair, og forskellige holdninger kom til orde. Til gengæld var prioriteringen af, hvad der skulle på forsiden, tydeligt påvirket af avisens holdning, skriver Politiken tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer