Barfoed: Skattelettelser er ikke et krav

Selvom De Konservative går ind for skattelettelser, vil partiet godt sidde i en regering, som ikke gør

Den konservative partiformand trækker nu i land, og lover ikke længere skattelettelser. (Foto: Polfoto)
Den konservative partiformand trækker nu i land, og lover ikke længere skattelettelser. (Foto: Polfoto)

Mens De Konservative holder fast i ønsket om skattelettelser efter valget, understreger regeringspartiet, at det ikke er et krav for at sidde i en kommende regering.

- Vores ønske om skattelettelser er ikke et krav, som vi stiller. Vi arbejder og vil arbejde for at sænke skatten, men det er ikke et krav her og nu, det er et mål.

Sådan lyder det fra partiformanden og justitsminister Lars Barfoed (K) i kølvandet på, at flere af hans partifæller endnu engang har understreget behovet for skattelettelser i søndagens Berlingske.

Kan ikke få alt
Selvom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har afvist skattelettelser i en kommende valgperiode, lader partiformanden sig ikke afskrække.

- Selvom vi går ind for skattelettelser, kan vi godt sidde i en regering med nogen som ikke gør, siger Lars Barfoed og tilføjer:

- Vi må jo se, hvad der sker. Jeg tror, at hvis vi kan finde pengene, så er det nok meget tænkeligt, at vi kan blive enige om skattelettelser.

Hvis statsministeren fastholder en afvisning af yderligere skattelettelser efter valget, vil De Konservative respektere det.

- Vi kan jo ikke få alt. Ja, vi går ind for skattelettelser, men vi går også ind for så mange andre ting.

Lettelser i topskat
Han peger samtidig på, at der er lettelser på vej i topskatten.

- Der kommer jo en lettelse i 2014, det er allerede aftalt og lovgivet. Men jeg kan jo hellere ikke udstede en garanti om, at der kommer yderligere skattelettelser, det afhænger af, om vi kan finde pengene til det, siger ministeren.

Skattelettelser har længe været en konservativ mærkesag, og Lars Barfoed understreger også endnu engang vigtigheden af lettelser.

- Vi har jo verdens højeste skattetryk i Danmark, og det er en blokering for, at vi fortsat kan være et velstående samfund. Det er et afgørende problem, siger han.

Konservative vil i de kommende år arbejde på, hvordan flere skattelettelser kan finansieres.

0 kommentarer
Vis kommentarer