Bilag belaster skandale-borgmester

Regninger peger i retning af, at den tidligere SF-borgmester i København, Bo Asmus Kjeldgaard, i flere år har været meget på Frederiksberg

Det var ikke kun på cykel,  at Bo Asmus Kjeldsgaard kørte til og fra sin kærestes Frederiksberg-adresse, da han var borgmester i København. (Overvågningsfoto: Thomas Lekfeldt)
Det var ikke kun på cykel, at Bo Asmus Kjeldsgaard kørte til og fra sin kærestes Frederiksberg-adresse, da han var borgmester i København. (Overvågningsfoto: Thomas Lekfeldt)

Bo Asmus Kjeldgaard har gennem flere år haft en tæt forbindelse til den lejlighed på Frederiksberg, hvor hans kæreste bor.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i SF-borgmesterens taxa-bilag de seneste godt fem år, og de nye oplysninger forstærker mistanken om, at Bo Asmus Kjeldgaard allerede før kommunalvalget i 2009 reelt boede hos sin kæreste på Frederiksberg og ikke i Københavns Kommune.
Se også: Her afsløres Bo Asmus Kjeldgaard

Da Kjeldgaard forlod sin post for godt to uger siden, lød forklaringen, at han det seneste år har overnattet mere på Frederiksberg end på Sundbyvester Plads, hvor han er tilmeldt folkeregistret.

Hjem til Frederiksberg
Men bilagene indikerer, at det har stået på i længere tid, og viser, at Kjeldgaard direkte har brugt udtrykket ’hjem’, når han sandsynligvis tog til Frederiksberg.

Bo Asmus Kjeldgaard havde borgmesterbil og cyklede også ofte. Men når møderne blev sene, tog han af og til en taxa hjem.

I marts sidste år tog han en taxa efter et møde i Borgerrepræsentationen. På bilaget noterer han: ’Hjem BR-møde’. Men taxaen kører kun 1,8 kilometer for at bringe borgmesteren ’hjem’.
Læs også: DF-formand: Han har et forklaringsproblem

Det svarer ganske præcist til afstanden til den lejlighed på Frederiksberg, hvor Ekstra Bladet afslørede, at han reelt bor. Til hans folkeregisteradresse på Sundbyvester Plads, er der ifølge krak.dk 4,7 kilometer.

20. april tager Kjeldgaard igen ’hjem fra møde på Rådhuset’. Taxabilaget viser, at det er en gadetur på 1,2 kilometer. Igen tyder alt på, at turen er gået til Frederiksberg, og det er i hvert fald helt umuligt, at turen er gået til Sundbyvester Plads.

Stået på i mange år
Mønstret i bilagene har stået på i mange år. I sine fire år som børne- og ungeborgmester brugte Kjeldgaard sit taxakort i alt 37 gange. Når turen er kørt med 4x35 fremgår turens længde og startsted af bilagene.

Konstitueret sekretariatschef Thomas Berlin Hovmand fra Børne- og Ungdsomsforvaltningen oplyser, at kommunen udelukkende har de oplysninger, der fremgår af udskriften fra taxaselskabet.

Alligevel viser regningerne et mønster. For når Bo Asmus Kjeldgaard skal hjem fra Rådhuset og bestiller en hyrevogn, kommer den til bagindgangen. Det fremgår af regningerne.
Læs også: Frank Jensen: -Trist nyhed

Det sker ni gange i hans tid som børne- og ungeborgmester fra 2006-2009. Syv gange er den efterfølgende tur mellem 1,7 og 1,9 kilometer. Det svarer til afstanden til kærestens lejlighed på Frederiksberg.

Blot to gange har den efterfølgende taxatur en længde, som kan bringe Bo Asmus Kjeldgaard til Sundbyvester Plads.


Derfor måtte Kjeldgaard gå af
* Ekstra Bladet afslører 19. maj, at Bo Asmus Kjeldgaard ikke bor i København, hvor han er borgmester. Det er en klar overtrædelse af den kommunale valglov.
*Borgmesteren har en proforma lejlighed på Sundbyvester Plads i København på 56 kvadratmeter – men her er han stort set aldrig. I virkeligheden bor han på Frederiksberg i kærestens 147 kvadratmeter store lejlighed. CPR-loven siger, man ’skal sove regelmæssigt’ på den adresse, hvor man er registreret. Ekstra Bladets dokumentation får Bo Asmus Kjeldgaard til at trække sig.
*Senere afslører Ekstra Bladet, at Bo Asmus Kjeldgaards kæreste allerede i sommeren 2009 opgav sit tilskud som enlig forsørger på grund af forholdet til SF-politikeren. Dermed er der skabt stor tvivl om, hvorvidt Bo Asmus Kjeldgaard boede i København ved kommunalvalget i 2009. Taxabilag forstærker den mistanke.
*Københavns Kommune har iværksat en omfattende undersøgelse af sagen.

1 af 2 Kortet viser, hvor langt der er fra Københavns Rådhus til Bo Asmus Kjeldgaards lejlighed og til hans kærestes. Taxa-bilag tyder på, at Kjeldsgaard også i sin borgmestertid kørte turen til kæresten på Frederiksberg rigtig mange gange.
2 af 2 Det var ikke kun på cykel, at Bo Asmus Kjeldsgaard kørte til og fra sin kærestes Frederiksberg-adresse, da han var borgmester i København. (Overvågningsfoto: Thomas Lekfeldt)
0 kommentarer
Vis kommentarer