Barfoed er klar til samarbejde med S

De Konservatives formand ønsker et opgør med blokpolitikken, som har været styrende for dansk politik

Lars Barfoed. (Foto: Jakob Jørgensen)
Lars Barfoed. (Foto: Jakob Jørgensen)

Hvis Socialdemokraterne vinder næste valg, samarbejder de konservative gerne. Det siger den konservative leder, Lars Barfoed, til Politiken lørdag.

Han ønsker et opgør med den blokpolitik, som har været styrende for dansk politik det seneste årti på grund af det tætte samarbejde mellem Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

- Det Konservative Folkeparti vil, uanset hvilken regering der bliver dannet, og også hvis det bliver en socialdemokratisk ledet regering, være borgerlige stemmer, der arbejder. Vi vil være et parti, der søger indflydelse og deltager aktivt, siger Lars Barfoed.

Han understreger, at målet er at få genvalgt en VK-regering efter et valg. Men han mener, at blokpolitikken har været for fastlåst de senere år. Tiden er inde til et mere samarbejdende folkestyre.

- Jeg synes, vi skylder vælgerne, at vi alle sammen søger indflydelse og er parate til at indgå løsninger, uanset hvem vi så opnår de løsninger med. Selvfølgelig er der ting, man ikke kan gå med til. Jeg vil jo ikke være med til at føre socialistisk politik, siger han.

Socialdemokraterne kvitterer for de konservatives melding og ser gerne de konservative indgå i store aftaler, hvis den næste statsminister hedder Helle Thorning-Schmidt (S):

- Hvis vi kommer til magten, vil vi se positivt på at give indflydelse for samarbejde. Forhåbentlig vil der være store reformer, hvor de konservative kan være en del af løsningen, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer