Jeg var et jaget dyr

Magasinet EKSTRA bringer lørdag et stort interview med en meget ærlig udenrigsminister, der fortæller om tiden før, under og efter sit livs dummeste beslutning

EKSTRA med Lene Espersen i Tyrkiet. (Foto: Benjamin Kürstein)
EKSTRA med Lene Espersen i Tyrkiet. (Foto: Benjamin Kürstein)

Danmarks Udenrigsminister Lene Espersen har været i modvind, siden hun sidste år blev udråbt som ferieministeren, der hellere ville til Mallorca end passe sit arbejde.

I januar måtte hun stoppe som formand for de konservative, der havde rekordlave meningsmålinger på det tidspunkt.

Læs også: Engell: Derfor gik det så galt for Lene E.

Læs også: En personlig svær beslutning

Det har kostet sved og tårer hos Espersen, som i et stort interview i Ekstra Bladets lørdagsmagasin, EKSTRA, taler ud om den svære tid.

- Jeg var presset fuldstændig i bund, både arbejdsmæssigt og politisk. Jeg sov ikke nok og overskred alle grænser, selv for mig, og jeg opfatter mig ellers som en rimelig robust nordjyde. Jeg kan huske efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor journalisterne nærmest råbte ad mig! Jeg stod der i tre kvarter. Det føltes som inkvisitionen, siger hun til EKSTRA i morgen.

Belagt med teflon
– Når jeg ser tilbage på det, så er det faktisk de tv-klip, hvor jeg ligner et jaget dyr, som er det mest ubehagelige. Det er mærkeligt at tænke tilbage på nu, at jeg ofte ikke havde en præcis følelse af, hvor slemt det rent faktisk stod til, siger hun videre til magasinet.

Hun erkender dog også at hård hud er nødvendigt for vores folkevalgte, for tonen er ikke altid lige pæn på Borgen:

– Som politiker får man tillagt sig en eller anden form for teflon. Vi politikere taler jo generelt grimt til hinanden.KØB EKSTRA BLADET LØRDAG OG LÆS HELE INTERVIEWET. HER LØFTER ESPERSEN SLØRET FOR MANGE FLERE DETALJER OM SIN FORTID OG FREMTID.EKSTRA fås med Ekstra Bladet hver lørdag og er et 40 siders glitret magasin med masser af godt læsestof - lige til at tage med ud i solen. Du får bl.a.:

- Hans Engells brevkasse

- Skarpe skud fra Lasse Rimmer

- Afslørende portrætter med kendte danskere

- Sundhed & videnskab

- Huxi Bach giver nationen! tørt på

- Gadgets og trends

- Vind en iPad2

- og meget, meget mere

0 kommentarer
Vis kommentarer