Helle Thorning: Jeg er glad for min bil

Helle Thorning-Schmidt vil ikke svare på, om hun vil ændre sin tyske bil-leasing og betale fuld dansk moms

- Jeg er glad for min bil.

Sådan lyder det kortfattet fra Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, der ifølge Ekstra Bladet sparer seks procent i moms på at lease sin bil i Tyskland.

Oppositionslederen leaser sin mørkeblå VW Polo Fox 1,4 hos Fleggaard i Tyskland, og derved udnytter hun ifølge Ekstra Bladet utilsigtet et skattehul i loven.

Et hul som et flertal i Folketinget - inklusiv Socialdemokraterne - ellers har lukket fra den 1. januar 2013.

Ved at lease sin Polo syd for grænsen sparer Helle Thorning ifølge Ekstra Bladets beregninger 163 kroner og 20 øre på momsregnskabet hver måned.

Men samtidig går statskassen glip af 680 kroner om måneden.

Ud over de rosende ord til sit leasede motorkøretøj har Helle Thorning-Schmidt dog ingen kommentarer til, om hun nu vil ændre leasing-aftalen.

Spørgsmål: Hvordan har du det med, at du sparer 163 kroner, mens de nedslidte, de fattige og de syge samtidig går glip af 680 kroner på grund af din bil?

- Jeg skal spise forkost nu, lyder svaret fra Helle Thorning-Schmidt i pausen fra tirsdagens afslutningsdebat i Folketinget.

Hun har forklaret til Ekstra Bladet, at hun har leaset sin bil hos et firma i Glostrup, som har en aftale med Fleggaard i Tyskland.

0 kommentarer
Vis kommentarer