Økonomer støtter S-kritik af bankøkonomer

Flere økonomer støtter nu Socialdemokraternes kritik af bankøkonomer, som er blevet kaldt politisk farvede

Socialdemokraternes skatteordfører Nick Hækkerup gik i går i rette mod bankernes økonomer.

Hækkerup beskylder bankøkonomerne for at være politisk farvede og mener ikke, at de skal have plads som eksperter i den politiske debat.

Og det synspunkt får opbakning fra fremtrædende økonomer. Blandt dem er tidligere overvismand og formand for velfærdskommissionen, Torben M. Andersen, skriver Information.

- Bankøkonomerne er ikke uafhængige, de har et tilhørsforhold. Men det ser man ikke altid på deres placering i medierne, siger han.

Inhabile
Torben M. Andersen peger som Nick Hækkerup på, at bankøkonomerne er påvirkede af, hvem der sidder ved magten.

- Jeg tror ikke, det er sådan, at bankdirektørerne ringer ned til økonomerne og sender dem i byen med et budskab, men det er klart, at der kan være helt konkrete ting, hvor der er habilitetsspørgsmål.

Han henviser til, at Socialdemokraterne og SF vil hæve lønsumsafgiften for storbankerne med to milliarder kroner, hvis de kommer til magten.

Heller ikke tidligere overvismand Christen Sørensen mener, at man kan kalde storbankernes økonomer for andet end politiske.

- Man kan ikke afvise, at bankernes økonomer er farvede. Det interessante er aldrig, hvad de siger, men mere hvad bankøkonomerne ikke siger.

- I 2005-2007, hvor vores økonomi blev overophedet, blev de citeret dag efter dag for at ville øge arbejdsudbuddet, mens de, hvis de havde været eksperter, burde have sagt, at man skulle stramme finanspolitikken, mener økonomen.

Han understreger, at han ikke har brug for bankøkonomernes mening.

- Jeg mener, de skulle bruge tid på at rådgive bankdirektørerne i stedet for at være i medierne hele tiden. Direktørerne har brug for bankøkonomernes tid, det har vi andre ikke.

0 kommentarer
Vis kommentarer