Han har et forklaringsproblem

DF's gruppeformand på Københavns Rådhus mener, at den afgåede SF-borgmester Bo Asmus Kjeldgaard tog hjem til sin kæreste efter valget i 2009

- Det tyder tilsyneladende på, at han har overnattet mere hos sin kæreste end hos sig selv, siger DF's Carl Christian Ebbesen om Bo Asmus Kjeldsgaards taxabilag. (Foto: Thomas Wilmann).
- Det tyder tilsyneladende på, at han har overnattet mere hos sin kæreste end hos sig selv, siger DF's Carl Christian Ebbesen om Bo Asmus Kjeldsgaards taxabilag. (Foto: Thomas Wilmann).
Bo Asmus Kjeldgaard tog hjem til Frederiksberg efter et intenst valgdrama på Københavns Rådhus i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

Det tror gruppeformand Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, efter Ekstra Bladet har fået aktindsigt i Kjeldgaards taxabilag.

– Alt tyder på, at han er taget tilbage til Frederiksberg efter valgnatten, siger Carl Christian Ebbesen.

1,7 kilometer
Valget var 17. november, og efterfølgende forhandlede politikere hele natten om borgmesterposterne. Posterne var først fordelt om morgenen 18. november. Og lige netop 18. november 2009 bestiller Bo Asmus Kjeldgaard en taxa fra Københavns Rådhus. Den efterfølgende tur er på 1,7 km. Afstanden til kærestens lejlighed på Frederiksberg.

Carl Christian Ebbesen mener, at taxa-regningerne forstærker mistanken om, at Bo Asmus Kjeldgaard i flere år har boet på Frederiksberg og haft en dækadresse i København for at kunne være borgmester.

– Det tyder tilsyneladende på, at han har overnattet mere hos sin kæreste end hos sig selv. Hvis det er tilfældet har han et forklaringsproblem i forhold til, hvorfor han mente, at han boede i Københavns Kommune og ikke på Frederiksberg, siger Carl Christian Ebbesen.

Derfor måtte Kjeldgaard gå af
* Ekstra Bladet afslører 19. maj, at Bo Asmus Kjeldgaard ikke bor i København, hvor han er borgmester. Det er en klar overtrædelse af den kommunale valglov.
*Borgmesteren har en proforma lejlighed på Sundbyvester Plads i København på 56 kvadratmeter – men her er han stort set aldrig. I virkeligheden bor han på Frederiksberg i kærestens 147 kvadratmeter store lejlighed. CPR-loven siger, man ’skal sove regelmæssigt’ på den adresse, hvor man er registreret. Ekstra Bladets dokumentation får Bo Asmus Kjeldgaard til at trække sig.
*Senere afslører Ekstra Bladet, at Bo Asmus Kjeldgaards kæreste allerede i sommeren 2009 opgav sit tilskud som enlig forsørger på grund af forholdet til SF-politikeren. Dermed er der skabt stor tvivl om, hvorvidt Bo Asmus Kjeldgaard boede i København ved kommunalvalget i 2009. Taxabilag forstærker den mistanke.
*Københavns Kommune har iværksat en omfattende undersøgelse af sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer