DF støtter regeringens kamp mod lukkedage

Dansk Folkeparti støtter regeringens kamp for færre lukkedage - men kommunerne afviser at have svigtet aftale

Regeringen vil begrænse antallet af lukkedage i institutioner, og det får opbakning fra Dansk Folkeparti. Det sker op til forhandlinger om kommunernes økonomi fredag.

Dansk Folkepartis socialordfører, Martin Henriksen, er enig med regeringen i, at kommunerne ikke har levet op til en aftale om at begrænse lukkedage.

Derfor er partiet med på at sætte et loft over antallet af lukkedage i løbet af et år.

- Det er en model, man kunne overveje. Man kunne også sige, at institutionerne kun kunne indføre lukkedage efter aftale med forældrebestyrelsen, siger Martin Henriksen.

På den måde kan forældrene sikre, at der ikke bliver indført løsrevne lukkedage til gene for forældre, der har et arbejde at passe.

- Vi skal gøre det så godt som muligt, så børnefamilierne kan få arbejde og familieliv til at hænge sammen, mener DF-ordføreren.

I en aftale i 2008 fik kommunerne 65 millioner kroner. Til gengæld skulle de skære ned på lukkedagene. Men ifølge regeringen og Dansk Folkeparti er det nærmest blevet værre.

Dette kan man dog ikke genkende fra kommunal side. Her efterlyser Jane Findahl (SF), formand for børne- og kulturudvalget i Kommunernes Landsforening, dokumentation fra socialminister Benedikte Kiær (K) for, hvor der er problemer.

- Det billede vi har, er, at de allerfleste kommuner lever op til kriterierne i aftalen, siger Jane Findahl. Hun vil dog ikke udelukke, at der kan være undtagelser.

Hvis der indføres et loft på for eksempel 10 lukkedage, så vil det ifølge Jane Findahl koste kommunerne penge. Nogle steder skal det være muligt at gå over dette tal, mener hun.

I øvrigt forsvarer Jane Findahl lukkedagene med, at det i stille perioder kan være bedre for børnene at blive samlet i større grupper frem for at være ganske få i en institution.

0 kommentarer
Vis kommentarer