Politisk flertal vil granske Penkowa-sag

Malou Aamunds farvel til politik giver flertal i Folketinget for uvildig undersøgelse af sagen mod hjerneforskeren Milena Penkowa

Hjerneforskeren Milena Penkowas historie handler om storhed og fald - her er det før faldet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Hjerneforskeren Milena Penkowas historie handler om storhed og fald - her er det før faldet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Et politisk flertal erklærer sig nu klar til at foretage en uvildig undersøgelse af sagen om Milena Penkowa, skriver politiken.dk.

Et flertal bestående af oppositionen, Liberal Alliance samt løsgængerne Pia Christmas-Møller og Christian H. Hansen er enige om, at det omsiggribende sagskompleks mod den skandaliserede hjerneforsker skal endevendes.

Men præcis hvad der skal under mikroskopet, er der ifølge politiken.dk's oplysninger ikke enighed om blandt de mange partier.

Professor vil have rektor gransket
SF vil eksempelvis have undersøgt Videnskabsministeriets rolle i sagen, mens Liberal Alliances nye folketingsmedlem, læge og professor Niels Høiby, specifikt vil have gransket rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsens gøren og undladen.

Der bliver ifølge politiken.dk's oplysninger ikke tale om at nedsætte en egentlig undersøgelseskommission. I stedet er der lagt op til en mindre tung model, hvor eksempelvis et advokatfirma kan stå for kulegravningen.

Flertallet er en realitet, fordi Folketingets sammensætning om få dage ændrer sig. Venstrekvinden Malou Aamund stopper nemlig i politik, og da hun i sin tid blev valgt ind for Ny Alliance, går hendes mandat nu til partiet, der i mellemtiden har skiftet navn til Liberal Alliance.

Malous store betydning
Malou Aamunds betydning for dansk politik har aldrig været større end nu, hvor hun altså har valgt at forlade Folketinget.

Med hendes mandat er regeringen nu afhængig af Liberal Alliance, og tirsdag fik partiet et af sine store mærkesager igennem, da forholdene for afviste asylsøgere blev forbedret mod, at regeringen bibeholdt sit flertal for den såkaldte 'tryghedspakke'.

0 kommentarer
Vis kommentarer