Kjærsgaard: Valget kommer til efteråret

Ifølge Pia Kjærsgaard får vælgerne god til at overveje efterlønsaftale. Valget kommer nemlig til efteråret

Mens Helle Thorning-Schmidt (S) opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at udskrive valget nu, siger Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, at Socialdemokraterne må vente nogle måneder.

- Valget kommer først til efteråret, siger Pia Kjærsgaard flere gange under afslutningsdebatten i Folketinget tirsdag.

Her blev hun angrebet af både Villy Søvndal (SF), Helle Thorning-Schmidt (S) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) for løftebrud om efterlønnen.

Men det afviser Pia Kjærsgaard, fordi vælgerne har god tid til at tage stilling til den forringelse af efterlønnen og fremrykning af folkepensionsalderen, som DF har vedtaget sammen med regeringen og De Radikale:

- Man kan med ingen ret anklage os for løftebrud. Vi fremlægger en tilbagetrækningsreform nu, og så skal vi have et valg til efteråret, hvor vælgerne kan tage stilling til, om de vil stemme på os. Det kan aldrig være løftebrud, siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard er en af de få personer på Christiansborg, som ifølge iagttagere har indflydelse på Løkkes beslutning om, hvornår valget kommer. Og det bliver ifølge Kjærsgaard først til efteråret:

- Der en sommer, og der er en valgkamp, som vælgerne kan bruge til at dømme os. Det må de gøre. Men jeg tror, at mange danskere vil lægge vægt på, at Danmark har en sund økonomi, hvor man har sikkerhed for, at renten ikke stiger, siger Pia Kjærsgaard.

Helle Thorning-Schmidt opfordrer til gengæld Lars Løkke Rasmussen til at udskrive folketingsvalget, før Folketinget går på sommerferie.

- Det ansvarlige er at spørge vælgerne, siger Helle Thorning-Schmidt under Folketingets afslutningsdebat.

Socialdemokraternes formands "store ønske" er altså, at Lars Løkke Rasmussen trykker på valgknappen nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere