Vestager: Vores plan lægger sig i midten

Radikal 2020-plan lægger op til forhandlinger med både Lars Løkke og Helle Thorning, siger Margrethe Vestager

Den radikale leder, Margrethe Vestager, lægger med sin 2020-plan op til forhandlinger med både Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S).

Ifølge Margrethe Vestager indeholder den radikale plan "Tag ansvar 2020" områder, som både rød og blå blok vil kunne sige ja til.

- Vi er godt klar over, at vi ikke kommer igennem med hele vores 2020-plan. Men nu har vi lagt vores bidrag til at sikre et stærkere Danmark frem, og vi er klar til at forhandle, siger Margrethe Vestager.

Hun understreger, at De Radikale fortsat peger på Helle Thorning-Schmidt som statsminister, selvom man er lodret uenige om efterløn, boligskat og topskatten.

- Vi har ikke lavet denne plan for at samle. Vi har lavet den for at afspejle radikal politik. Vi synes ikke, at den skal være lidt rød eller lidt blå, siger Margrethe Vestager.

Hun mener, at Socialdemokraterne og SF vil være enige i de radikale forslag om at øge beskæftigelsesfradraget og sætte afgifterne på usunde fødevare op. Omvendt vil Venstre og De Konservative formentlig glæde sig over forslaget om lettelser i topskatten.

- På den måde lægger vi os et sted midt imellem S-SF og VK, siger Margrethe Vestager.

De Radikales 2020-plan skal samlet sikre balance i dansk økonomi i 2020, øge arbejdsudbuddet med 135.000 personer og skabe en årlig vækst på 18 milliarder kroner.

Store dele af planen bygger på kendt radikal politik og forslag, som er blevet præsenteret i medierne, inden partilederen mandag fremlagde planen.

De Radikale lægger op til at lette skatten på arbejde med 10,7 milliarder kroner. Pengene skal især gå til at øge beskæftigelsesfradraget og sænke topskatten. Dermed vil partiet gøre det mere attraktivt for både højt og lavt lønnede at gå på arbejde.

De Radikale vil samtidig afsætte 13 milliarder kroner ekstra til uddannelse og forskning for at skabe vækst.

0 kommentarer
Vis kommentarer