SF har en hemmelig skuffeplan for magten

SF arbejder systematisk på en plan for overtagelsen af magten, viser et hemmeligt papir fra SF's topledelse

SF's ledelse arbejder systematisk på en plan over, hvordan partiet skal håndtere regeringsmagten, hvis S og SF vinder det kommende valg.

Det viser et hemmeligt papir fra SF's topledelse, som Morgenavisen Jyllands-Posten har set.

Papiret er en statusrapport til partiets øverste top på, hvor langt SF er i sin planlægning.

Under punktet 'prioritering af ressortministerier' - altså hvilke ministerposter partiet helst vil have - er der anført 'næsten afsluttet'.

Af papiret fremgår det også, hvem i topledelsen der er ansvarlig for de enkelte punkter.

Blandt de ansvarlige er blandt andre partiformand Villy Søvndal, næstformand Thor Möger Pedersen og landssekretær Turid Leirvoll.

SF'ernes planer er så detaljerede, at de allerede nu er i gang med at planlægge 'håndtering af skuffede aktører' - altså SF'ere, som kunne tænkes at lave ballade, fordi de ikke får magt eller de attraktive ministerposter efter et valg.

Af listen fremgår det også, at forberedelserne tager hensyn til det følsomme forhold til De Radikale, som for nylig indgik en aftale med regeringen og Dansk Folkeparti om tilbagetrækningsreformen.

'Håndtering af Radikale: Nødden ikke knækket', står der på papiret, skriver avisen.

SF's formand, Villy Søvndal, ønsker ikke at kommentere det hemmelige papir.

Han fortæller dog, at De Radikales flirt med regeringen har været et wake up-call for hele partiet.

- Det kan være sundt at blive mindet om, at vi ikke har vundet endnu. Vi skal arbejde hver eneste dag for at nå i mål, og der er ikke plads til at tage noget for givet.

- På den måde kan det være en fordel, at De Radikale indgik en aftale med regeringen og Dansk Folkeparti, for det mindede os alle om, at der stadig er et stykke vej, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer