Annonce:
Annonce:

Ingen grund til at bekræfte Løkkes image

Statsministeren vil ikke ud med sine bedste historier om Venstres balløve, gruppeformand Kristian Jensen - det vil bare bekræfte Løkkes ry for meget, siger han

Kristian Jensen i stramt tøj og meget, meget nydeligt selskab - med Katrine Bonde ved premieren på Víld Med Dans 2010. (Foto. Jan Unger)
Kristian Jensen i stramt tøj og meget, meget nydeligt selskab - med Katrine Bonde ved premieren på Víld Med Dans 2010. (Foto. Jan Unger)
Annonce:
Følg Politik

Ydmyg. Nærmest asketisk.

Sådan beskrev statsminister og Venstreformand Lars Løkke Rasmussen tirsdag sin næstformand og tidligere skatteminister, gruppeformand Kristian Jensen, da Jensen markerede sin nylige 40 års fødselsdag på Christiansborg.

Det var nu ikke Lars Løkkes egen opfattelse af Kristian Jensen, som statsministeren beskrev med netop de ord.

- Der er nogen, som - måske fordi vi lever i kontrasternes tidsalder - har forsøgt at tegne et billede et billede af dig som en lidt ydmyg, øh, nærmest asketisk type. I modsætning til andre!
Læs: Løkke vil have fadøl i fred

Jensens image - og Løkkes...
- Jeg har overvejet, om jeg skulle folde det lidt ud, fortsatte Lars Løkke sin tale i et stopfyldt receptionslokale. - For jeg kunne jo fortælle en og anden historie...

Annonce:

- Men der er jo ikke, filosoferede statsministeren så, - nogen grund til at ødelægge dit image. Og der er jo heller ikke nogen grund til at bekræfte mit eget....

Og mest latteren skyllede op over Lille Lars fra Græsted, rundede han den del af talen af med et 'så skal vi ikke lade de historier blive mellem dig og mig?'

Den fyrige latinamerikanske sjæl
Det er selvfølgelig ærgerligt, for hvem ville ikke gerne have haft sandheden om Anders Fogh-kopien Kristian Jensen? Det blev det altså ikke til. Men Lars Løkke benyttede dog anledningen til at dyrke en overraskende side af sin næstformand:

- Ikke den yngre stræbsomme og hårdatarbejdende politiker, for bag den pæne overflade gemmer sig jo en fyrig, ikke jysk, men nærmest latinamerikansk sjæl.

Hermed kastede Lars Løkke Rasmussen sig ud i en lovprisning af Kristian Jensens - ikke helt totalt succesrige - indsats som tv-underholder:
Læs: Jeg kan ikke mindes, at jeg har grædt sådan

Annonce:

Stramt tøj og nydeligt selskab
- Jeg tænker naturligvis på din medvirken i Vild Med dans, hvor du - i stramt tøj og i endog meget nydeligt selskab - bidrog til fredagsunderholdningen rundt om i de danske hjem.
Læs: Sexsymbol - hvem, mig?

- Nu skal jeg jo ikke bedømme kvaliteten af dansetrin, hverken i almindelighed eller her i særdeleshed - sådan hvordan de enkelte trin interagerer med kroppens bevægelser og ligefrem fremkalder tilsvarende bevægelser hos dansepartneren - det ved jeg ikke meget om. Så jeg skal være varsom med at give karakter for din præstation.
Læs: Ministre heppede på Kristian Jensen

Topkarakter for modet
- Men jeg vil gerne give dig karakter for dit mod. For det er overtruffet. Og det var din deltagelse i Vild med dans faktisk et eksempel på. Det fremkaldte respekt, at du som politiker valgte i den bedste sendetid at give dig i kast med en udfordring, der ligger langt fra dit daglige arbejde. Det fortæller noget om dit mod, noget om din lyst til at gabe over store opgaver.

Denne karaktergivning gav Lars Løkke en bekvem vej over i en beskrivelse af Kristian Jensens virke som gruppeformand for Venstre.

Annonce:

Tre kvarters enetale
Der har været tonsvis af spekulationer over, hvor begejstret Jensen mon var, da Lars Løkke tog Skatteministeriet fra ham og i stedet satte ham til at holde styr på en Venstre-folketingsgruppe, som ikke alle har været lige nemme at håndtere.

Lars Løkke beskrev, hvordan han havde ringet Kristian Jensen op under sine overvejelser om regeringsomdannelsen i februar 2010. Og hvor lettet han var blevet over, at Kristian Jensen omgående havde sagt ja, da Løkke spurgte, om han ville tage en ministerpause og overtage ansvaret som gruppeformand.

I sin takketale nuancerede Kristian Jensen dén historie en smule. Han påstod, at der ikke var tale om noget omgående svar, for Lars Løkke havde først brugt tre kvarter på at forklare, hvor vigtig gruppeformandsopgaven var, inden han omsider skulle trække vejret - og her skyndte Jensen sig efter eget udsagn at standse yderligere talestrøm med et 'ja'.

Annonce:

Kristian Jensens ilddåb
I Lars Løkkes version klarede Kristian Jensen i øvrigt hurtigt sin ilddåb som gruppeformand ved - angiveligt med held - at bilægge en strid mellem to af de mest eksplosive medlemmer af Venstres gruppe, Birthe Rønn Hornbech og Britta Schall Holberg. Og så oven i købet i en kirkepolitisk strid.

Venstres gave til den ofte hurtigtløbende gruppeformand gav i øvrigt - endnu en gang - Lars Løkke anledning til at bringe sig selv i centrum for latteren.

Gaven var en cykel - at fabrikatet Jensen. Og, som statsministeren understregede, det var ikke en Jensen-cykel, fordi den tilhørte ham selv.

En gave med en pointe
Det var ikke alle, som lige i farten fangede pointen: at Lars Løkke Rasmussen i en af sine mange berygtede bilagssager havde indskrevet sig på et Vesterbro-hotel under netop navnet 'Jensen'.
Læs: Løkke på hotel under navnet Jensen

Den nuværende skatteminister Peter Christensen, kendt som en af Løkkes 'badeklub-venner' og optrædende på mange af de tvivlsomme bilag, var en af dem, der fangede den - og det morede den unge minister sig i hvert fald kongeligt over.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: