Byggeriet advarer om øjebæ

Æstetik og kvalitet risikerer at gå fløjten, hvis alle får lov at lave tilbygninger uden kommunetilladelse

Dansk Byggeri advarer økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) om et forslag fra ministeren selv, der vil gøre det fuldt ud lovligt at opføre en bygning på helt op til 35 kvadratmeter uden først at anmelde byggeriet til kommunen.

Erhvervsorganisationen frygter, at forslaget kan "føre til det rene klondike af uskønne tilbygninger uden hensyn til de omgivende bygninger og andre fornuftige retningslinjer".

- Vi må forsvare de værdier, som findes i en seriøs byggesagsbehandling, skriver erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

- Det handler om at sikre en fornuftig æstetik og kvalitet i vores bebyggelser, og det bringer det konkrete forslag i fare. Vi vil ikke veksle bøvl med øjebæer, men være fri for begge dele, skriver Liborius.

I dag skal selv mindre udhuse meldes til kommunen, der derefter har to uger til at gøre indsigelser, før arbejdet kan sættes i gang.

Ønsker man eksempelvis at bygge en garage, skal der indsendes en tegning og en beskrivelse af de materialer, der anvendes. Desuden skal der betales et gebyr på 400-4000 kroner for anmeldelsen.

Det er alle de forhindringer, som Brian Mikkelsen vil til livs. Men mindre kan altså gøre det, mener Torben Liborius.

- En fast tidsgrænse på de to uger og et maksimalt gebyr på et par hundrede kroner for en anmeldelse vil kunne løse problemet for husejerne, oplyser Dansk Byggeri.

0 kommentarer
Vis kommentarer