Radikale vil fjerne iværksætterskat

Lavere skat på indkomst og iværksættere er vejen frem i stedet for lavere selskabsskat, mener R

Det er "mahogni-politik", når VK-regeringen vil sænke selskabsskatten fra 25 procent til 20 procent.

Regeringen skal hellere sænke indkomstskatten og sløjfe skatten for iværksættere for at skaffe udenlandske investeringer til Danmark for at sætte gang i hjulene.

Sådan lyder det fra de Radikales finansordfører Morten Østergaard, som ikke er imponeret over regeringens kommende vækstpakke.

- Det er langt vigtigere, at vi får sænket indkomstskatten på arbejde, som erhvervslivet har brug for. Folk vil arbejde mere, hvis de skal betale mindre i skat, siger Morten Østergaard.

Regeringen forventes først at præsentere vækstplanen om nogle dage, men ifølge dagbladet Børsen er lavere selskabsskat udset til at være turboen i planen.

De Radikale vil ligesom regeringen skære i erhvervsstøtten. Men beløbet bør bruges til at fjerne iværksætterskatten, mener partiet.

De Radikale mener desuden, at der skal indføres "negativ selskabskat", så nye virksomheder kan fradrage deres udgifter til forskning og udvikling.

- Lavere selskabsskat er "mahogni-politik", som støtter de klassiske dele af erhvervslivet: De store virksomheder, som har store overskud, og allerede er i Danmark.

- Men det, der er brug for, er, at det bliver mere attraktivt at investere i nye virksomheder, siger Morten Østergaard.

De Radikale er inspireret af Storbritannien, hvor iværksættere kan trække deres udgifter fra til forskning og udvikling, og betale skatten senere, når virksomheden har fået luft under vingerne.

Hvis Danmark samtidig skal gøres mere attraktiv for udenlandske investorer, er det nødvendigt at forbedre konkurrenceevnen herhjemme.

I dag afholder de høje danske lønninger udenlandske virksomheder fra at investere i Danmark. Og svaret på det problem er lavere skat på indkomst, mener Morten Østergaard.

- Hvis vi skal lægge en dæmper på lønstigningerne, er vi nødt til at sikre, at folk får mere for deres lønkroner. Det gør vi ved at sænke indkomstskatten, siger De Radikales finansordfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer