Klar med flere tæsk til Helle

Der er også uenighed mellem S og R om dagpengene

De radikale er klar til at fortsætte kampen mod Helle Thorning-Schmidt, selv om partiet fortsat peger på hende som statsminister.

Først indgik Margrethe Vestagers tropper en aftale om efterløn med regeringen og Dansk Folkeparti. Og nu er meldingen, at de radikale holder fast i, at dagpengeperioden skal være på to år.

Dagpengeperioden blev kortet ned fra fire til to år som en del af regeringens spareplan sidste år.

– Vi har ingen planer om at lægge stemmer til, at dagpengeperioden kommer op igen, siger den radikale finansordfører, Morten Østergaard.

S og SF vil rulle tilbage
I den store plan fra Socialdemokraterne og SF står der ellers, at de 2,4 milliarder, som regeringen sparede ved at skære dagpengeperioden ned fra fire til to år, skal tilbage i systemet. Det er også et varmt ønske fra de trofaste røde støtter i fagbevægelsen.

Men det får ikke de radikale til at ryste på hånden. Partiet stemte for den kortere dagpengeperiode, som dermed har det samme flertal som efterlønsreformen, og står fast.

– Vi synes, dagpengereformen er god, siger Morten Østergaard. Og dermed er der lagt op til, at en S-ledet regering også kan komme i mindretal på et så centralt område som dagpenge og arbejdsløshed.

0 kommentarer
Vis kommentarer