DF og KD skal have deres 2020-belønning

Regeringen mødes i dag med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om kriminalitet, sundhedsvæsen og vækst

Regeringen har fået sin økonomiske 2020-plan i hus. Men betalingen for den politiske støtte fra Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne mangler at komme på plads.

Klokken 14 mødes regeringen derfor med de to partier i Finansministeriet.

Her skal partierne tale om tryghedspakke mod kriminalitet, udbygning af sundhedsvæsnet og konkrete initiativer for vækst i den private sektor.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fortæller på sit ugentlige pressemøde, at netop disse emner skal behandles på mødet i eftermiddag.

Dansk Folkeparti har stillet krav om højere straffe for hjemmerøverier og indbrud og udvisning af kriminelle indvandrere. Regeringens støtteparti har også krævet, at en højere andel af ikke-vestlige indvandrere kommer i arbejde.

Kristendemokraterne har krævet akutfunktioner og fødeafdelingerne bevaret på sygehusene i Holstebro, Svendborg og Næstved.

Sundhedsminister Bertel Haarder har afvist kravet om at bevare akutmodtagelsen i Næstved.

Den afvisning har kristendemokraten Per Ørum Jørgensen til gengæld kaldt "upassende", når hans parti er med til at støtte regeringens økonomiske plan.

Det er på forhånd uklart, om mødet i Finansministeriet i dag fører til andet end en slagplan for, hvordan forhandlingerne skal foregå.

0 kommentarer
Vis kommentarer