Løkke inviterer Helle til nyt forlig om SU

Løkke håber, at Socialdemokraterne og de øvrige forligspartier vil være med til ny aftale om SU og fleksjob

Regeringen har fået masser af skældud for at blæse på de interne spilleregler på Christiansborg. Men nu inviterer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Socialdemokraterne, SF og De Radikale til en drøftelse om SU og fleksjob.

Det sker, efter at regeringen mandag indgik en smal aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om at skære i SU og fleksjobordningen, selv om man har indgået forlig med store dele af oppositionen.

Løkke afviser, at man har brudt med god skik på Christiansborg.

- Det afgørende er, at vi finder pengene. Det har vi flertal for i Folketinget, og det drøfter vi med forligspartierne, når vi lægger forslagene frem i folketingssalen efter sommerferien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser samtidig til, at Socialdemokraterne også har forslag om at ændre i SU'en som del af deres 2020-plan. De forslag blev ikke diskuteret i forligskredsen, siger Løkke.

På Christiansborg fastslår de interne spilleregler, at regeringen kun kan ændre et forlig, hvis alle forligsparterne er med. Ellers må man opsige forliget forud for et kommende valg og gennemføre ændringerne efter valget.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er forligene dog ikke opsagt. Men sådan ser oppositionen ikke på det.

- Vi kan ikke se det anderledes, end at regeringen har opsagt begge forlig, og det er uhørt. Jeg erindrer ikke, at det er sket før, sagde Mette Frederiksen (S), efter regeringen indgik aftalen med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne mandag.

Også Margrethe Vestager (R) kritiserer regeringens fremgangsmåde.

Aftalen var nødvendig for at Lars Løkke Rasmussen kunne finde de sidste fem milliarder kroner til sin 2020-plan.

0 kommentarer
Vis kommentarer