Rød 2020-plan er åben for radikale aftryk

S og SF vil ikke give De Radikale indrømmelser på skat og udlændinge. Men ellers lyder der forsonlige toner

Da Socialdemokraterne og SF i 2009 fremlagde deres fælles skatteudspil, Fair Forandring, var beskeden til De Radikale meget simpel:

Der kunne ikke ændres et komma, og S og SF's skattepolitik skulle skrives direkte ind i et eventuelt kommende regeringsgrundlag.

De Radikales protester blev i lang tid overhørt, man efter at det lille midterparti i fredags indgik en efterlønsaftale med regeringen, har piben fået en anden lyd:

Der er stadig grænser for den radikale indflydelse, men en stor del af planen er til forhandling, lyder det nu.

- Vi bliver jo nødt til at forhandle. Man skal have 90 mandater for sin politik. Det siger sig selv. Men selvfølgelig har vi også en grænse i forhold til, hvad der kan forhandles, siger S-formand Helle Thorning-Schmidt ved præsentationen af planen.

Hun understreger dog samtidig, at nogle af de gamle grænser består.

- Den skattepolitik og udlændingepolitik, som S og SF er blevet enige om, vil blive en del af et kommende regeringsgrundlag, siger hun og fortsætter:

- Der er stadig en rød linje, som man ikke kan gå over i forhold til vores skattepolitik, og det vil jeg godt gentage i dag. Vi kommer ikke til at hæve boligskatterne, og vi kommer ikke til at hæve skatterne for almindelige lønmodtagere

Det siger hun med henvisning til S-SF's såkaldte millionærskat.

Heller ikke udlændingepolitikken vil Thorning ændre.

- Vi kommer ikke til at lempe på familiesammenføringsreglerne og 24-års reglen, siger hun og peger på, at der næppe vil være et flertal i Folketinget, som ser anderledes på det.

Med henvisning til, at De Radikale ikke nødvendigvis ser de samme grænser, siger hun:

- Man skal ikke være i tvivl om, at vi skal have rigtig meget indflydelse på, hvad der kommer til at stå i et regeringsgrundlag, og hvilken politik et nyt flertal vil føre. Meget af det står her.

0 kommentarer
Vis kommentarer