Søvndal: Det er IKKE en kovending

S og SF er parat til at forhandle om efterlønnen ved et kommende valg, men der er ikke tale om nogen kovending, hævder SF's formand

S og SF er parat til at forhandle om efterlønnen ved et kommende valg, men der er ikke tale om nogen kovending, hævder villy Søvndal. (Foto: Jakob Jørgensen)
S og SF er parat til at forhandle om efterlønnen ved et kommende valg, men der er ikke tale om nogen kovending, hævder villy Søvndal. (Foto: Jakob Jørgensen)

Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal er nu parate til at forhandle den efterløn, som S-SF hidtil har nægtet at ændre på.

Den mildest talt overraskende udmelding, som B.T. skrev om i aftes, kommer i ellevte time før et folketingsvalg, der meget vel kan komme i næste uge.

Kovendingen overrasker på Christiansborg, hvor hverken venner eller fjender er imponeret over den udstrakte hånd fra Thorning og Søvndal.

Men der er slet ikke tale om en kovending, blot praktisk politik, siger SF’s formand, Villy Søvndal, her til morgen.

- Vi går til valg på at bevare efterlønnen i sin nuværende form, siger Villy Søvndal i dag til DR’s P1 Morgen.

Men får en kommende S-ledet regering ikke flertal for at bevare efterlønnen, må man jo sno sig.

- Det er ikke en kovending. Men en accept af, at hvis vi ikke får det flertal vi går efter, har vi ikke tænkt os at sætte os ned med korslagte arme og stampe i jorden af vrede, siger Villy Søvndal til P1.

Det store svigt kommer ifølge Søvndal fra Dansk Folkeparti, der sammen med VK forhandler forringelse af efterlønnen i disse dage.

- Det er en fantastisk melding. Hvad er det for noget hykleri, der foregår i Socialdemokratiet, spørger Pia Kjærsgaard i Berlingske og kalder det 'dybt pinligt' og 'det slappeste, jeg har set indtil nu'.

Heller ikke de radikale modtager Helle og Villys pludselige forhandlingsvilje med kyshånd.

Margrethe Vestager er tilfreds med den aftale, de radikale har indgået med VKO.

0 kommentarer
Vis kommentarer