V: Minister skal stoppe minkbøller

Venstre går nu til justitsministeren med krav om øget indsats over for minkkriminalitet

Venstre vil have øget indsats over for minkkriminalitet (Foto: Jens Dresling / Polfoto)
Venstre vil have øget indsats over for minkkriminalitet (Foto: Jens Dresling / Polfoto)

Lørdagens angreb på en minkfarm i Bratbjerg ved Brovst, hvor 200 dyr blev sluppet løs, er blot seneste skud på stammen over en lang række af aktioner rettet mod landets minkfarme.

LÆS: 200 mink er sluppet løs fra farm

Hos Venstre har man nu fået nok, og retsordfører Kim Andersen går i dag, søndag, til justitsminister, Lars Barfoed, med kravet om at få sat øget fokus på problemet.

- Det er noget gement svineri, og opklaringen af de her sager skal have højeste prioritet. Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogle mennesker under dække af gode hensigter i virkeligheden er dyremishandlere af værste skuffe, siger Kim Andersen.

Ifølge Venstres retsordfører ligger der øjensynligt andet bag forbrydelserne end blot et aktivistisk synspunkt.

- Jeg ser en risiko for, at det er et led i et stort internationalt, politisk netværk på den yderste venstrefløj, som vil bruge meget barske midler for at forhindre produktionen af mink, og det kan vi i Venstre ikke acceptere, siger han.

Hos Dansk Pelsdyravlerforening bakker man op om Venstres ønske om en større politi-indsats i forhold til indbruddene på minkfarmene.

- Det er på tide, at de danske myndigheder og politiet tager det alvorligt og sætter massivt ind. Hvad ville du sige til at gå i seng hver aften med en frygt for, at dit hjem eller din virksomhed bliver angrebet i løbet af natten, siger formand, Tage Pedersen.

Aktionen lørdag aften nær Brovst vækker i særlig grad harme hos foreningen, der hovedrystende kan konstatere graden af kynisme i forbrydelsen.

- Netop nu er minkfarmen fyldt med højdrægtige hunmink, der er meget tæt på at skulle føde. Og så kommer disse sindssyge fanatikere og forvandler farmen til et kaotisk helvede. Vi er forbi vanvid, og jeg har næsten ikke ord, siger Tage Pedersen.