DF åbner for senere pensionsalder

Dansk Folkeparti er ikke afvisende over for at hæve folkepensionsalderen gradvist

Dansk Folkeparti er parat til at acceptere den del af regeringens tilbagetrækningsreform, som betyder, at folkepensionsalderen gradvis hæves. Det gør partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, klart i Politiken torsdag.

- I og med at vi ikke kommer ind til en forhandling med et ultimativt synspunkt, så er alt i spil, siger han til avisen.

- Også i forhold til folkepensionen?

- Vi har ikke lagt noget ultimativt ned som forudsætning for de forhandlinger. Det afgørende vil være, om vi samlet set føler os imødekommet, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) foreslog i januar at fremrykke den såkaldte Velfærdsaftale fra 2006, hvilket vil hæve folkepensionsalderen og ramme knap en halv million danskere.

Det betyder eksempelvis, at de, der ved udgangen af 2010 var mellem 52 og 55 år, først kan gå på pension som 67-årige. To år senere end vedtaget i Velfærdsaftalen.

Dansk Folkeparti har ellers kategorisk afvist at fremrykke Velfærdsaftalen.

- Jeg siger nej. Det kommer ikke til at ske. Det er halsløs gerning. Der er mange partier bag forliget, og det bliver ikke ændret, sagde Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, i januar sidste år.

Men denne blanke afvisning gælder ikke længere. Kristian Thulesen Dahl understreger, at det i stedet handler om, hvorvidt den samlede aftale med regeringen vil være acceptabel.

- Der er ingen i tvivl om, at vi er meget skeptiske over for, at folk nu skal leve med store ændringer meget hurtigt.

- Men det har regeringen sat ind som en nødvendighed for at få deres 2020-plan til at stemme. Der skal vi så se, om vi kan finde andre metoder til helt eller delvist at finde de penge, siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.