Politisk kommentator: Hun er i chok

Lene Espersen er i chok over grupppens beslutning om at vælte hende som formand

Lene Espersen oplever i dag en af de værste dage i sin politiske karriere - og den er kun blevet værre siden hun for få timer siden landede i Danamark efter en rejse i Qatar.

Men for blå bloks vælgere, er det en god dag, siger politisk borgerlig-liberale kommentator Jarl Cordua.

- For vælgerne er det nu ét irritationsmoment mindre, vurderer politisk kommentator Jarl Cordua, efter et flertal af den Konservative Folketingsgruppe har meldt ud, at de vil have en ny partileder inden weekenden.

- Vælgerne har haft det ekstremt svært med Lene Espersen, siger Cordua til ekstrabladet.dk

- Hun har længe været 'dead woman walking'. På landsmødet optrådte hun fuldstændig uden selvtillid. Men der er ingen tvivl om, at Lene Espersen lige nu er i chok over gruppens belsutning. Men hun ved godt, det er slut nu, fortæller Jarl Cordua, der spår, at den nye Konservative formand inden længe hedder Lars Barfoed.

Læs: Dagens måling: Konservative frem procent

- Kan Barfoed samle partiet?

- Barfoed er langt mere driftsikker end Brian Mikkelsen, der ligesom Lene Espersen, har haft flere uheldige sager i løbet af sidste år. Så ja, det tror jeg faktisk godt han kan.

- Forlader Lene Espersen også posten som udenrigsminister?

- Det giver ikke nogen mening, at hun er god nok til at være udenrigsminister, men ikke god nok til at være formand for de Konservative, mener Jarl Cordua, der tror, at Lene Espersen lige nu taler med familie og venner, der efter al sandsynlighed forsøger, at gøre Lene Espersens exit så lidt ydmygende som muligt.

- Det, der er sket, at Lene Espersen har mistet opbakningen fra den Konservative gruppe, er så ydmygende for hende, siger Cordua, der derfor tror, at Lene Espersen vil gøre alt for at få en nogenlunde værdig afsked, og på den måde - måske - ikke smadre vejen tilbage til dansk politik fuldstændig.