Annonce:
Annonce:

Barfoed vinder

Brian Mikkelsen bøjer sig i støvet og tror på fremgang i meningsmålinger med Barfoed ved roret

Både Lars Barfoed og Brian Mikkelsen gik efter posten som partileder. Barfoed vandt. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Både Lars Barfoed og Brian Mikkelsen gik efter posten som partileder. Barfoed vandt. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Annonce:
Følg Politik

Brian Mikkelsen peger på Lars Barfoed som ny formand for den konservative folketingsgruppe. Dermed slutter et blodigt opgør med sejr til Barfoed-flløjen i partiet.

Efter midnat oplyste Brian Mikkelsen, at han vil støtte Lars Barfoed.

– Jeg er meget glad for de mange opfordringer til at afløse Lene Espersen som leder af Det Konservative Folkeparti, som både Lars Barfoed og jeg har modtaget. Vi har her til aften mødtes i har her til aften mødtes og drøftet partiets fremtidige politik og strategi, som vi er helt enige om, og jeg vil på den baggrund varmt anbefale, at folketingsgruppen vælger Lars Barfoed som ny politisk leder, lyder det fra Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Fredag morgen tilføjer Mikkelsen overfor News:

- Lars Barfoed vil kunne skabe konservative resultater, og jeg tror på, at vi stille og roligt vil gå frem i meningsmålingerne.

Annonce:

Opgøret mellem de to truede med totalt at splitte en frustreret folketingsgruppe. Der holdes gruppemøde i dag klokken 12.

Taget på sengen
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Barfoed været favorit indtil for få dage siden, hvor Brian overraskende kastede sig fuldt og helt ind i kampen – til stor forbitrelse for Barfoeds støtter. Men Brian Mikkelsen valgte altså i sidste ende freden i gruppen frem for den totale magtkamp.

Lars Barfoed havde i aftes ingen kommentarer. Men han er blevet aktivt støttet af flere gruppemedlemmer. Mest aktivt Helge Adam Møller, Charlotte Dyremose og Jørgen Lundsgaard.

Brian Mikkelsens støtter kæmpede i det skjulte. Hans trumfkort var, at han støttes af både Henriette Kjær og Lene Espersen. De lider nu nederlag.

Mangler vælgertække
Der er klare politiske forskelle på de to. Barfoed elsker at profilere sig på, at skatten skal sættes ned. Brian er til Gud, Konge og Fædreland og alt hvad der lugter af værdipolitik.

Annonce:

Ingen af de to stridende kandidater kan prale af vælgertække. Brian Mikkelsen fik ved seneste folketingsvalg beskedne 6332 personlige stemmer, Barfoed endnu lavere, 4592.

Til sammenligning fik Lene Espersen 27.572 stemmer.

Udadtil forsøger de konservative gruppemedlemmer at bevare optimismen. Men en ny Gallup-måling viser, at kun fem procent af vælgerne siger i en helt ny Gallup-måling, at de vil stemme på Det Konservative Folkeparti, hvis partiet får Lars Barfoed som leder.

Dermed er der intet der tyder på, at et formandsskifte kan vende nedturen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: