Annonce:
Annonce:

Lene E. bekymret over afsløring af Syrien

Oplysninger om officiel syrisk rolle i uroligheder mod Danmark er meget alvorlige, mener udenrigsministeren

Syriens regering opfordrede ifølge Wikileaks til at ophidse befolkningen. (Foto: AP)
Syriens regering opfordrede ifølge Wikileaks til at ophidse befolkningen. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den syriske regering havde en finger med i spillet under de voldsomme demonstrationer mod den danske ambassade i 2006, viser dokumenter fra den amerikanske ambassade.

Den danske udenrigsminister, Lene Espersen (K), kalder oplysninger bekymrende, men afviser at kommentere dokumenterne, fordi de er fremkommet via netaktivisterne i WikiLeaks.

- Jeg har før sagt, at jeg ikke vil kommentere på konkrete lækkede dokumenter fra WikiLeaks - diplomati bygger på tillid og respekt for fremmede magter, og af den grund kommenterer vi ikke på konkrete lækkede dokumenter, siger Lene Espersen i en skriftlig udtalelse.

- Det er naturligvis bekymrende oplysninger, der nu viderebringes - dem tager jeg meget alvorligt, lyder det fra Lene Espersen.

De lækkede dokumenter fra den amerikanske ambassade fortæller, at Syriens premierminister instruerede stormuftien om at bruge kraftig sprogbrug mod Danmark under fredagsbønnen.

Den syriske regering tillod, at urolighederne fortsatte i længere tid, fremgår det af dokumenterne, som har en anonym religiøs leder som kilde.

Udenrigsminister Lene Espersen vil lade ministeriet undersøge sagen og selv tage den op med Folketingets partier ved næste møde i Udenrigspolitisk nævn

Hun henviser til, at det er en kendt sag, at Danmark ikke var tilfreds med beskyttelsen af ambassaden, som blev sat i brand. Sagen blev afsluttet i 2007, da Syrien betalte erstatning for ødelæggelserne.

Demonstrationerne var i protest mod Muhammed-karikaturerne i Jyllands-Posten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: