Hård visum-politik rammer DF-politiker

Lokalpolitikeren Erik Kjelgaard (DF) fra Lolland raser over Udlændingeservice, som ikke vil give visa til ghanesiske kunstnere

Gallery Sigvardson har mange gange tidligere haft ghanesiske og kunstnere fra andre afrkanske lande på besøg, men pludselig vil Udlændingeservice ikke lege med. Så sent som i oktober måned lykkedes det en flok ghanesiske kunstnere at få visa. (Foto: Gallery Sigvardson)
Gallery Sigvardson har mange gange tidligere haft ghanesiske og kunstnere fra andre afrkanske lande på besøg, men pludselig vil Udlændingeservice ikke lege med. Så sent som i oktober måned lykkedes det en flok ghanesiske kunstnere at få visa. (Foto: Gallery Sigvardson)

Dansk Folkeparti har netop forhandlet en yderst strikt udlændingeaftale i hus, men den hårde kurs over for indvandrere møder hård kritik fra egne rækker.

DF'eren Erik Kjelgaard fra Lolland Byråd er direkte rasende over kursen over for afrikanske kunstnere.

I en ni sider lang mail til ekstrabladet.dk tilsviner han Udlændingeservice for ikke at udstede visa til en række ghanesiske kunstnere, som var inviteret til Gallery Sigvardson i Rødby for at udstille og sælge deres værker.

Negativ og obstruerende
'Udlændingeservice's dybt negative og obstruerende sagsbehandling dræber ethvert forsøg på en positiv kulturel udveksling mellem Ghana og Danmark. I modstrid med den politik som Danmark står for', skriver han bl.a. i mailen.

Også ejeren af galleriet, Bo Sigvardson, er rasende over myndighedernes nedadvendte tommelfinger, som har forpurret den udstilling af ghanesiske kunstværker, som skulle være startet i lørdags.

Helt til grin
- Vi har fulgt alle regler, men de har hele tiden fundet på noget nyt, som gjorde det umuligt for kunstnerne at få visum. Vi er helt til grin, og vi forstår ikke, hvorfor vi skal behandles på denne måde. Der har aldrig været problemer med kunstnere, der ikke er rejst hjem, når udstillingerne er overstået, siger Sigvardson til ekstrabladet.dk, som er i besiddelse af afslagspapirerne fra Udlændingeservice.

Afslaget begundes bl.a. med, at der ikke er tale om en kulturel begivenhed da galleriet er privatejet, samt at der heller ikke er grundlag for at give visa til et forretningsbesøg.

Overtrumfer alt
Ifølge DF-politikeren er der tale om ren chikane fra Udlændingeservices side.

'Efter måneders sagsbehandling i Udlændingeservice får de så ALLE afslag på deres visumansøgning. ALLE over en kam! Ingen individuel sagsbehandling. Udlændingeservice har talt! Udlændingeservice overtrumfer alt, og sørger samtidig for at give afslag på så sent et tidpunkt, at visumansøgerne simpelt hen ikke har tid nok til at kunne appellere afgørelsen', skriver Erik Kjelgaard til ekstrabladet.dk.

Svar fra Udlændingeservice
OPDATERET:

Udlændingeservice har rettet henvendelse til ekstrabladet.dk og bedt om at følgende citat bliver publiceret:

- Normalt klares ni ud af ti visumsager direkte fra ambassaderne med en tilladelse. Kun et mindretal af tvivlssager forelægges Udlændingeservice til nærmere undersøgelse. I den konkrete sag har vi måttet give afslag til cirka 120 personer fra Ghana. Vi har meget nøje undersøgt mulighederne i de gældende regler, som de fremgår af Integrationsministeriets visumpraksisnotat, der kan ses på nyidanmark.dk. Arrangøren kan klage over vores afgørelser til Integrationsministeriet og her få sagerne prøvet igen, siger kontorchef Susanne Meyersahm

1 af 2 Erik Kjelgaard (DF) er rasende over de strenge visumkrav, der har forhindret en stribe ghanesiske kunstnere i at få adgang til Danmark. (Privatfoto)
2 af 2 Gallery Sigvardson har mange gange tidligere haft ghanesiske og kunstnere fra andre afrkanske lande på besøg, men pludselig vil Udlændingeservice ikke lege med. Så sent som i oktober måned lykkedes det en flok ghanesiske kunstnere at få visa. (Foto: Gallery Sigvardson)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere