Nanna til Mette F: Hvad er der dog sket, kvinde?

Sangeren Nanna Lüders er skuffet over Socialdemokraterne - og især beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

Nanna Lüders er ikke længere begejstret for Mette Frederiksen (Foto: Michael Stub / Polfoto og Rumle Skafte)
Nanna Lüders er ikke længere begejstret for Mette Frederiksen (Foto: Michael Stub / Polfoto og Rumle Skafte)

Først gik hun ind i kampen for at redde Afrika - nu går hun til angreb mod beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Socialdemokratiet.

Sangerinden Nanna Lüders er nemlig så skuffet over Mette Frederiksen, at hun har været en tur på Facebook, hvor hun blandt andet skriver:

'Mette Frederiksen var min store helt for ti år siden, hold da op hvor hun brændte i begge ender for alt det gode i livet. (...) Igår kunne man så se hende fremlægge et komplet absurd forslag til skæring i sygedagpenge. Hendes ansigt var forvrænget i en grimasse, som prøvede hun på at være en der hed Kirsten Skovgård - Anybody else, end hende selv, Mette Frederiksen, Hvad er der dog sket, kvinde?? Det gør fanme ondt,'skriver Nanna Lüders på Facebook.

Overfor ekstrabladet.dk uddyber hun sin kritik:

- Den politik som Socialdemokraterne fører, har ikke noget med Socialdemokratisk politik at gøre. Jeg har fået over 250 likes på mit indlæg på Facebook, og det siger noget om den enorme frustration, der er i vores land. Folk sidder simpelthen med åben mund og polypper og tror, det er løgn, siger Nanna Lüders og tilføjer:

- Den ene dag skærer de i sygedagpengene - den næste dag kommer fru statsminister hjem og har sparret en milliard. Så sidder vi spændt og venter på, hvad vi skal bruge alle de mange penge på. Men det ændrer sikkert ikke noget: Jeg vil godt nok blive overrasket, hvis hun siger, at vi ikke alligevel behøver skære i dagpengene.

Nanna Lüders har ellers tidligere været socialdemokrat:

- For nogle år siden betragtede jeg mig selv som socialdemokrat. Nu må jeg sgu sige: Jeg er blevet rød. Jeg er hos Enhedslisten. Jo mere blå de bliver, jo mere rød bliver jeg simpelthen.

Det er især Mette Frederiksen, som sangerinden er skuffet over:

– Jeg er så skuffet. Mette Frederiksen var en sindsyg dygtig politiker. Jeg har oplevet hende tale de svages sag i flere forskellige sammenhænge. Om de virkelige værdier, de gode værdier, de vigtige værdier - og ikke mindst om fællesskabet. Og det er som støvsuget væk fra hendes agenda. Der er intet tilbage af den Mette Frederiksen, som vi er mange, der husker.

- Det kan man også se på de kommentarer, som jeg har fået. De handler alle sammen om, at man troede, hun var folkets mand. Det bliver oplevet som et enormt svigt. Det er næsten ikke til at begribe. Man spørger sig selv - hvad sker der dog i den kvindes hoved? Man ved at penge kan gøre folk vanvittige. Det er sådan set den eneste forklaring. Jeg kan bare ikke forstå, at et så begavet menneske som hende, kan være tilsyneladende så primitivt indrettet.

- Hvorfor har du behov for at blande dig?

- Jeg skriver det, fordi det for mig er vigtigt. Jeg har skrevet det som et spørgsmål: Hvad er der dog sket, kvinde? Jeg skriver, at det gør ondt. Jeg er ikke aggressiv: Far er ikke sur - far er skuffet. Jeg er ikke interesseret i at fremstå som aggressiv, men jeg vil godt på folkets vegne udtrykke min skuffelse over, hvad der er sket.

Hovedpersonen selv er ikke enig i kritikken:

– Jeg kan se mig selv fuldstændigt i øjnene. Jeg har nøjagtig samme holdninger og værdier. Det er det samme, der driver mig som det var både for ti år siden - og for syv år siden, da jeg gik ind i politik, siger Mette Frederiksen og uddyber:

– Jeg tror egentlig, at Nanna og jeg sådan set har nogenlunde samme mål, om at vi skal passe på hinanden i det her samfund, og at der skal være et stærkt fællesskab, men det kan være, at vi måske er uenige om, hvordan vi når derhen.

Læs hele Mette Frederiksens forklaring her:

Se også: Mette F. svarer igen: Jeg er stadig den samme

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere