Thorning: Taler Pind på Venstres vegne?

Statsministeren efterlyser afklaring på, hvorvidt Søren Pind taler på Venstres vegne, når han betegner droneangreb som 'snigmord'.

Statsministeren efterlyser udmeldning fra V-top i snigmordsdebatten. (Foto: Rumle Skafte)
Statsministeren efterlyser udmeldning fra V-top i snigmordsdebatten. (Foto: Rumle Skafte)

Efter at flere Venstre-medlemmer over for Ekstra Bladet har fortalt, at de mener, at Søren Pinds sammenligning af droneangreb med snigmord kompromitterer Danmarks forhold til USA, har debatten nu spredt sig til resten af Folketinget.

Både Socialdemokraterne og nu også folk i de borgerlige rækker tager skarpt afstand fra Venstres udenrigsordførers sprogbrug.

Ekstra Bladet spurgte i går statsminister Helle Thorning-Schmidt, hvad hun mener om, at Søren Pind holder fast i at betegne USA's droneangreb som snigmord.

- Jeg har slet ingen kommentarer til den sag. Men jeg vil gerne vide, om Søren Pind udtaler sig for hele Venstre, lyder det fra statsministeren, der ikke står alene med spørgsmålet.

Læs Også:

Se også: Venstre-spids holder Pind i strakt arm - Løkke helt tavs

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, kalder Pinds udmeldinger ' dybt foruroligende' og siger: - Jeg bryder mig ikke om det, og jeg kan slet ikke kende Søren Pind i det her. Det er sådan noget, Enhedslisten og SF normalt kan finde på at komme med. Vi skal lige være opmærksomme på, at det her er Venstres udenrigspolitiske ordfører.

- Er det her noget, Lars Løkke Rasmussen sanktionerer? Er det her noget, Venstres øvrige ledelse synes er en god start på at forsøge at vælte den røde regering? Det synes jeg, at vi mangler svar på, siger Søren Espersen til Ekstra Bladet.

Læs mere i Ekstra Bladet i da eller i eBladet her på siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere