EU bruger millioner på Tv-kanal - som ingen ser

EU's skatteborgere betaler næsten 60 millioner for en Tv-kanal med 1300 dagligere seere

Morten Messerschmidt (DF) er ikke begejstret for, at EU bruger millioner på Tv-kanal med næsten ingen seere (Foto: Jens Dresling/Polfoto).
Morten Messerschmidt (DF) er ikke begejstret for, at EU bruger millioner på Tv-kanal med næsten ingen seere (Foto: Jens Dresling/Polfoto).

EU's TV-kanal, EuroparlTV, koster de europæiske skatteyderne - herunder danskerne - cirka 60 millioner kroner om året, selvom kun 1300 ud af EU's samlede befolkning på lidt over 500 millioner borgere dagligt ser kanalen. Det skriver The Telegraph.

Ikke desto mindre har EU-parlamentarikerne i december stemt ja til at fortsætte bevilingerne kanalen, og det får medlem af Europaparlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt til at se rødt.

- Det er forrykt at bruge så mange penge på en kanal, der ikke bliver set af nogen nævneværdig skare. Man er fuldstændig skrupelløs i forhold til, hvordan man prioriterer skatteydernes penge, og man interesserer sig ikke for value for money. Det er helt gak, siger han til ekstrabladet.dk.

Kanalen er lavet for at formidle nyheder om Europaparlamentets aktiviteter til befolkningerne i de europæiske lande.

Men Messerschmidt mener i stedet, at det er de nationale mediers opgave at fortælle om de ting, der sker i EU, og han har derfor stemt imod bevillingerne til kanalen.

- Skatteyderne har været til grin længe med EuroparlTV, så jeg synes, det ville være helt rigtigt at nedlægge kanalen nu, siger Morten Messerschmidt.

Læs også:

Hvor mange eurokrater skal der til for at navngive en korridor?

Venstreparlamentariker: Det kan gøres bedre
Morten Løkkegaard, der er medlem af Europaparlamentet fra Venstre, mener ikke, at EuroparlTV fungerer optimalt, men han vil alligevel ikke fjerne bevillingerne til kanalen og har derfor stemt ja.

- EuroparlTV er en fiasko, ingen tvivl om det. Det har det været siden dag ét. Det er et underligt miskmask mellem service-Tv for europaparlamentarikere og et forkvaklet forsøg på at lave journalistik. Man skal ikke lade som om, det er journalistik, når det ikke er det, siger Morten Løkkegaard.

Morten Lykkegaard arbejder derfor for at lave et uafhængigt journalistisk netværk af medier, der skal finansieres af EU, og som skal dække EU stof.

- En af grundene til, at jeg ønsker midlerne bevaret, er, at jeg vil bruge pengene på uafhængig journalistik uden for huset - det vil også skaffe flere seere. Jeg ønsker ikke, at EuroparlTV skal eksistere, siger han.

Hvis du er interesseret kan du se kanalen her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt