Bødskov: Løkke er selv skyld i fængselsproblem

Justitsministeren mener, at Lars Løkke Rasmussen selv er medansvarlig for udlændingeboom i danske fængsler

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kritiserer sin egen politik, når han nu slår til lyd for et opgør med kriminelle udlændinge, som får lov til at afsone under gode vilkår i danske fængsler.

Det mener justitsminister Morten Bødskov (S), som peger på, at antallet af kriminelle udlændinge er steget kraftigt under VK-regeringens levetid.

- Det, han (Lars Løkke Rasmussen, red.) siger i dag, er simpelthen en indrømmelse af egen utilstrækkelighed.

- Der skete under hans regeringsperiode en eksplosion i antallet af udvisningsdømte kriminelle. Så det er under de regeringer, han har deltaget i, at man ikke i synderligt omfang har været i stand til at sende kriminelle hjem til afsoning i eget hjemland, siger Bødskov.

Lars Løkke Rasmussen siger til Dagbladet Køge, at kriminelle udlændinge udgør et "kæmpe problem", som vi er nødt til at forholde os realistisk til.

- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.

Derfor ønsker Løkke, at de kriminelle udlændinge i højere grad sendes hjem til eget hjemland, og han peger på Norge som et eksempel til efterlevelse.

I Norge blev der sidste år sendt 52 kriminelle udlændinge til afsoning i hjemlandet, mens Danmark blot sendte to.

På den baggrund undrer det Morten Bødskov, at Venstre har valgt at stå uden for en ny bred aftale om Kriminalforsorgen, hvor der lige netop fokuseres på at sende flere udlændinge hjem.

- Vi sætter klare målsætninger for sagsbehandlingen. Vi har en ambition om, at vi skal have samme antal udviste, som vi ser i de andre nordiske lande, og vi laver særlige udsendelsesafdelinger for udvisningsdømte udlændinge.

- Men Venstre valgte jo ikke at være med, siger Bødskov.

En opgørelse fra Justitsministeriet viser, at antallet af udlændinge i danske fængsler steg med 36 procent fra 2007 til VK-regeringens sidste leveår, 2011.

Mens der i 2007 var 703 udlændinge, der afsonede i danske fængsler, var antallet i 2011 steget til 956.

Siden den nye regering trådte til, er antallet af udlændinge steget yderligere til 1100 ved den seneste opgørelse fra 23. maj i år.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen