Minister: Nu kommer der gang i boligbyggerier

Millioner til almene boliger skal få kommuner til at bygge nyt. Samtidig skabes mange job, siger minister

Nu skal der gang i byggeriet af almene boliger til familier, unge og ældre.

Folketingets partier - med undtagelse af Liberal Alliance - har torsdag vedtaget et forslag om at nedsætte den del af bygge-omkostningerne, som den enkelte kommune skal betale i forbindelse med nyt alment byggeri.

Det betyder i kroner og ører, at kommunerne årligt sparer 225 millioner kroner ved byggeri af almene boliger.

- Jeg er glad for, at det nu bliver billigere for kommunerne at bygge nye almene boliger. Det giver kommunerne endnu bedre muligheder for at udvikle deres boligområder.

- Jeg regner med, at der på baggrund af aftalen vil blive sat gang i mange flere byggerier fremadrettet, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) til Ritzau.

Med aftalen påtager staten sig en større del af finansieringen og giver dermed kommunerne endnu bedre muligheder for at føre en aktiv boligpolitik.

De kommunale udgifter bliver fra 2013 til 2016 sat ned fra 14 procent til 10 procent af byggeomkostningerne.

Carsten Hansen mener, at aftalen vil skabe flere arbejdspladser, men han kan ikke sætte tal på, hvor mange der vil komme i arbejde som følge af initiativet.

- Vi regner med, at det vil sætte mere gang i byggeriet i de kommende år, og det er godt for beskæftigelsen, siger ministeren.

- Med aftalen får kommunerne bedre mulighed for at tilrettelægge en udbygningstakt for den lokale almene boligbestand, og på den måde undgår vi de store udsving i byggeaktiviteten, siger Carsten Hansen.

I 2009 blev procentsatsen sænket til syv, men så langt skal vi ikke ned denne gang, forklarer ministeren.

- Aftalen er med til at sikre stabilitet i byggeriet, fordi kommunerne ved, at rammerne er fastsat indtil 2016, siger Carsten Hansen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen