Kun 36 akutjob til 12.500 danskere... men overlæger svømmer i ledige job

Over 12.500 3F'ere står til at miste dagpengene. De har 36 job. Overlæger med fuldbeskæftigelse har 26

Jobnet er ikke ligefrem oversvømmet af akutjob til dem, der har mest brug for det. (Foto: ekstrabladet.dk / Screendump jobnet.dk)
Jobnet er ikke ligefrem oversvømmet af akutjob til dem, der har mest brug for det. (Foto: ekstrabladet.dk / Screendump jobnet.dk)

Det er landets industriarbejdere, byggearbejdere og andre med korte uddannelser - kort sagt 3F'erne - der er langt den største gruppe af de udfaldstruede langtidsledige, som står til at miste dagpengene næste år. I alt 12.585 danskere er i risikogruppen.

Og det er samtidig også den gruppe, som det går klart sløvest med at få målrettet regeringens storstilede akutjob.

Ved Ekstra Bladets optælling i dagens avis er der ud af i alt ca. 500 opslåede akutjob blot 36, som kan tænkes at gå til 3F'ernes fagområder, der ellers dækker over lidt af hvert.

Læs Også:

Se også: Helles tilbud til 12.500 langtidsledige 3F’ere: 36 akutjob

Til gengæld er der forholdsmæssigt set bunkevis af ledige 'akutte' stillinger til de knap 6.000 danske overlæger. En faggruppe med så godt som 0 pct. arbejdsløshed. I alt 26 ledige overlægestillinger er lige nu slået op som akutjob på Jobnet.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl finder status for de mange 3F'ere i risikozonen alarmerende.

Læs Også:

Se også: Hundredvis af ansøgere til hvert akutjob 

- Ja, nu skal 3F'erne da vist til at læse til læge... De tal bestyrker mig bare i, at det her projekt er som en flyver. Vi har brug for at kunne se - gerne med et ugentligt redskab - hvilken retning vi flyver i. For der er døvlen-galme godt nok langt op til 12.500 job, siger han med henblik på regeringens målsæting for akutaftalen.

Er du i risikogruppen og står til at miste dagpengene i januar 2013, vil vi meget gerne tale med dig. Skriv til 1224@eb.dk eller: Send en SMS til 1224. (pris: alm. SMS-takst)

Læs meget mere om Helles 'tilbud' til de ledige 3F'ere i dagens avis.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen