DF: Jobkonsulenter skal kontakte virksomheder

Jobkonsulenter skaffer job til ledige ude på virksomhederne, mener DFs arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted

Jobkonsulenter skal kontakte virksomheder, så de skaffer ledige i job i stedet for at holde møder på de kommunale jobcentre.

Sådan lyder opskriften fra Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted om bedre brug af den dyre dansk beskæftigelsesindsats.

Danmark bruger 1,1 procent af bruttonationalproduktet, BNP, til formålet, mens Sverige slipper med 0,8 procent af BNP.

- Vi gør en meget stor indsats i Danmark for at få folk ud på arbejdsmarkedet. Men det er da rigtigt, at mange ting godt kan laves om, siger Bent Bøgsted

Han henviser til, at forhenværende skatteminister Carsten Koch (S) til efteråret fremlægger forslag som formand for Beskæftigelsesministeriets udvalg. Dansk Folkeparti fokuserer på jobkonsulenterne, siger Bent Bøgsted.

- Vi skal se på, hvordan jobkonsulenterne mere aktivt kan opsøge private virksomheder i stedet for kun at bruge tiden inde på kontorerne.

- Undersøgelser viser, at når jobkonsulenter får et godt forhold til virksomhederne, så har de mulighed for at skaffe folk i arbejde. Men der er ingen tvivl om, at der også kan spares på beskæftigelsesindsatsen, siger DF's arbejdsmarkedsordfører.

Danske udgifter omfatter aktivering, jobtræning og jobcentrenes administration. Udgifterne ligger næsten tre gange over OECD-landenes gennemsnit på 0,4 pct. af BNP. Det skriver Dansk Arbejdsgiverforenings tidsskrift Agenda.

I år bruger Danmark 11 milliarder kroner til aktivering og drift af jobcentrene. Regningen vokser til 68 milliarder kroner med udgifter til dagpenge og kontanthjælp.

Dansk Folkeparti vil hverken beskære dagpenge eller kontanthjælp efter en halveret dagpengeperiode på to år samt kontanthjælpsreform, fastslår Bent Bøgsted.

- Vi har skåret så rigeligt i kontanthjælpen, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer