Thorning er upopulær hjemme - men populær ude

I udlandet bliver statsministeren set som beslutsom og handlekraftig. Og hun er en, man skeler til, lyder det

(Arkivfoto: Linda Johansen/POLFOTO)
(Arkivfoto: Linda Johansen/POLFOTO)

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kæmper med vælgerflugt i Danmark, har hendes stålfaste beslutning om at gennemføre reformer givet hende en stor stjerne blandt mange ligesindede på centrumvenstrefløjen i udlandet, skriver Jyllands-Posten.

I modsætning til andre politiske ledere på venstrefløjen har hun formået at sætte en klar kurs. Det er en præstation i sig selv i en tid, da røde partier søger efter en ny vision, påpeger iagttagere.

- Sammenlignet med den franske præsident, François Hollande, der virker, som om at han helst vil behage alle og ikke ved, hvor han vil hen, fremstår Helle Thorning-Schmidt beslutsom og handlekraftig.

- Selv den amerikanske præsident, Barack Obama, var mere tøvende i begyndelsen, siger Olaf Cramme, direktør for den internationale socialdemokratiske tænketank Policy Network med base i London og forbindelser til socialdemokratiske ledere i hele Europa.

Han mener dog, at det ville være at stramme den at kalde hende en rollemodel. Det vil afhænge af, hvor effektive hendes reformer er, og om meningsmålingerne vender:

- Men hun har en plan. Det skal ikke undervurderes, for lige nu mangler venstrefløjen en vision. Hun er en person, der bliver skelet kraftigt til mange steder, siger han.

Han bliver bakket op af Mark Medish, der er tidligere rådgiver for præsident Bill Clinton.

- I Helle Thornings tilfælde er det hævet over al tvivl, at hun har klaret sig godt blandt andre europæiske ledere, og at hun er en stjerne blandt socialdemokrater.

I Davos, hvor jeg mødte hende sidst, var hun klart en af de mest imponerende talere. Hun fremlagde et passioneret forsvar for 'mere Europa', siger Mark Medish til Jyllands-Posten.

0 kommentarer
Vis kommentarer