Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Konservative rykker tæt på spærregrænsen

De Konservative får historisk lav vælgeropbakning, mens Enhedslisten taber stemmer på finanslovforhandlinger

De Konservative fortsætter kursen mod spærregrænsen.

Det kriseramte tidligere regeringsparti er med en vælgeropbakning på blot 2,7 procent på det laveste niveau nogensinde i Voxmeters meningsmålinger for Ritzau.

Med den historisk dårlige måling nærmer De Konservative sig spærregrænsen på to procent, og partiet står til blot fem mandater, hvis der var folketingsvalg i morgen.

Meningsmålingen er foretaget i sidste uge, hvor forhandlingerne om finansloven var altdominerende i det politiske landskab og medierne.

Det resulterede i sidste ende i en finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten. Og netop Enhedslisten indkasserer målingens største tilbagegang, da partiet taber 1,6 procentpoint i forhold til ugen før. Partiet står nu til 7,9 procent af stemmerne.

SF får omvendt rettet lidt op på de seneste måneders vælgertab og går 1,5 procentpoint frem. SF har i øjeblikket opbakning fra 7,6 procent af vælgerne.

Samlet kan regeringen og Enhedslisten dog kun mønstre 42,9 procent af stemmerne, svarende til 77 mandater. Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative står derimod til 55,5 procent af stemmerne, svarende til 98 mandater.

Målingen er lavet blandt 1047 repræsentativt udvalgte personer i sidste uge, 5. - 11. november.

I løbet af ugen blev der indgået flere delaftaler i forbindelse med næste års finanslov, mens den endelige finanslovaftale mellem regeringen og Enhedslisten faldt på plads søndag.

Målingen skal tages med det forbehold, at den har en usikkerhed på op til plus eller minus 2,9 procentpoint for de største partier og mindre for de mindste.

De fire mandater fra Grønland og Færøerne indgår ikke i målingen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen