Venstre udvider pengetank

Venstre brugte 32 millioner kroner på valgkampen i 2011 - den næste bliver dyrere, siger V's partisekretær

Lars Løkke Rasmussen og Venstre brugte 32 millioner kroner i forbindelse med valgkampen i 2011. Det var for lidt - nu vil partiet samle flere penge ind (Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten)
Lars Løkke Rasmussen og Venstre brugte 32 millioner kroner i forbindelse med valgkampen i 2011. Det var for lidt - nu vil partiet samle flere penge ind (Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten)

32 millioner kroner.

Det var, hvad Venstre brugte i forsøget på at få valgt sin formand Lars Løkke Rasmussen til statsminister på under valgkampen i 2011.

Da det beløb ikke var nok til at beholde Venstre formanden i Statsministeriet, går partiet nu i gang med at etablere erhvervsklubber over hele landet, så der kan komme endnu flere penge i partiets pengetank forud for næste valg.

Det erkender Venstres partisekretær Claus Søgaard-Richter over for Berlingske.

- Vi er i gang med at etablere erhvervsklubber regionalt. Vi oplever i øjeblikket en stigende interesse for Venstre i det danske erhvervsliv. Hvor vi tidligere havde en særlig tilknytning til bl.a. landbruget, så oplever vi i dag, at dansk erhvervsliv ønsker at etablere en meget, meget tæt kontakt til Venstre, siger Claus Richter-Søgaard.

V landsmøde

Venstre holder landsmøde på lørdag og søndag i Herning.

Her kan Lars Løkke Rasmussen fortsat sole sig i, at han liger lunt i alle meningsmålinger.

Hvis de målinger holder stik, kan han gøre come-back i Statsministeriet efter næste valg. Derfor har han brug for en stor pengetank, så han under den kommende valgkamp kan vise vælgerne, at han skal lede landet.

Fritz Schur

Venstre har gennem mange år fået store beløb fra Den Liberale Erhvervsklub, hvis formand er Fritz Schur, der bl.a. er formand for DONG og SAS.

Medlemmerne af Den Liberale Erhvervsklub har hidtil betalt knapt 20.000 kroner om året i kontingent. 20.000 kroner er den magiske grænse for, hvornår et parti skal oplyse, hvem der har givet støtte. Derfor betaler de fleste erhvervsledere helst lige under 20.000 kroner til partierne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen