Thorning: SAS-spareplanen er den eneste mulighed

Helle Thorning-Schmidt kalder SAS-ansattes lønnedgang den eneste mulighed for at redde luftfartsselskabet

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt bakker hun op om den plan, som SAS har fremlagt i kampen om at få styr på økonomien i selskabet.

- Jeg er helt klar over, at den plan, som SAS har lagt frem, den stiller nogle store krav til alle, ikke mindst medarbejderne selvfølgelig. Men SAS står i en alvorlig situation, siger statsministeren på sit ugentlige pressemøde og fortsætter:

- Derfor er den plan, som SAS har præsenteret, den eneste mulighed for, at vi også fremover har et stærk og solidt skandinavisk luftfartsselskab som SAS.

SAS er delvist ejet af den danske, svenske og norske stat, der tilsammen ejer halvdelen af luftfartsselskabet.

- Det er et selskab, som betyder meget for danskere. Det er et selskab, der gennem årtier bogstaveligt talt har forbundet Danmark med resten af verden, siger Helle Thorning-Schmidt.

Mandag morgen fremlagde SAS en spareplan, der skal gøre det muligt at vende den økonomiske situation i det hårdt pressede luftfartsselskab.

Ifølge planen skal selskabet blandt andet reducere antallet af ansatte fra 15.000 til 9000 gennem outsourcing, effektiviseringer og frasalg.

Samtidig flytter selskabet hele administrationen til Sverige, så Danmark og Norge kun bevarer nødvendige lokale funktioner. Det skal gøre det muligt at nedlægge 800 administrative stillinger og reducere antallet af ledere markant.

Der skal også indføres nye og færre løntrin, mens grundlønnen kan reduceres op til 15 procent. Topchef Rickard Gustafson går selv 20 procent ned i løn, mens den øvrige ledelse går 15-18 procent ned i løn.

- Det er afgørende, at SAS får taget de næste skridt til at blive konkurrencedygtig. Det skal selvfølgelig være i stand til at skabe et overskud, siger Helle Thorning-Schmidt.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen