Engell: Johanne svækket af finanslov

Det bliver sværere at indgå forlig fremover, hvis balladen i Enhedslistens hovedbestyrelse fortsætter, mener Hans Engell

Enhedslisten går en turbulent tid i møde, mener Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)
Enhedslisten går en turbulent tid i møde, mener Hans Engell. (Foto: Jens Dresling)

Det kan komme til at koste Johanne Schmidt-Nielsen og resten af Enhedslisten dyrt, at de i går valgte at lægge stemmer til den kommende finanslov - specielt eftersom finansloven på ingen måde indfrier de 'ultimative' krav, som Enhedslisten igennem de seneste måneder har stillet til regeringen på blandt andet dagpengeområdet.

Det vurderer Hans Engell, ekstrabladet.dk's politiske kommentator.

- Jeg tror hverken, at Johanne eller folketingsgruppen er decideret truet på deres pladser ved at indgå denne her aftale, men det svækker Enhedslisten samlet set fremover, at der på denne måde nu kan sættes spørgsmålstegn ved partiets troværdighed.

Læs også:

Se også: Medlemmerne flygter fra Venstre

- Enhedslisten har været ude med rigtig, rigtig mange løfter og kraftig retorik, og så laver de alligevel denne her aftale med regeringen. Så næste gang, Johanne Schmidt-Nielsen turer frem på skærmen, er stærkt indigneret og kræver det ene eller andet af regeringen, vil folk tænke; Ja, ja, den er god med dig, lyder det fra Hans Engell.

Hele ni ud af 24 medlemmer af Enhedslistens hovedbestyrelse valgte at stemme nej til finanslovsaftale, og det gør ifølge Engell, at det ikke kun er Enhedslisten, men hele regeringen, der kan blive negativt påvirket.

- Den interne ballade i Enhedslisten efter gårsdagens finanslovsaftale var måske til at forudse, men det resulterer i, regeringen i mine øjne kommer svækket ud efter denne her aftale, forklarer Hans Engell til ekstrabladet.dk og fortsætter:

Læs også:

Se også: Finanslov åbner opgør i Enhedslisten

- For det første gør den interne uro i Enhedslisten, at det bliver langt sværere for Johanne Schmidt-Nielsen, Per Clausen og Frank Aaen at indgå forlig med regeringen, og dernæst gør balladen, at dagpengedebatten fortsætter med at være et varmt emne. Helt frem til næste sommer vil Enhedslisten igen og igen være nødt til at holde fast i debatten.

- Tror du, at finanslovsaftalen kan gå hen og blive et negativt vendepunkt for Johanne Schmidt-Nielsen på samme måde som man så med Villy Søvndal, der gik fra at kunne gå på vandet til ikke at kunne gøre noget som helst rigtigt?

- Det kommer an på, hvordan vælgerne reagerer på aftalen over de næste uge. Hvis de vælger Enhedslisten fra, vil det give et øget pres på folketingsgruppen, der så vil have endnu sværere for Johanne at indgå aftale med regeringen.

Læs også:

Dansk politik - 11. nov. 2012 - kl. 12:58 Johanne: Finanslov løser ikke dagpengesag

- Alt i alt må man sige, at der venter en særdeles turbulent periode forude for Enhedslisten.

Hvad mener du? Var det rigtigt af Enhedslisten at gå med i finansloven. Deltag i debatten under artiklen og i afstemningen til højre.

Var det rigtigt for Enhedslisten at lægge stemmer til finansloven?

Se resultat

Var det rigtigt for Enhedslisten at lægge stemmer til finansloven?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen