Radikale efter ny Irak-afsløring: Den må ministeren forklare

Det er på sin plads, at forsvarsministeren svarer på, hvorfor kontroversiel Irak-video er strandet i systemet, lyder det fra de radikales forsvarsordfører, Zenia Stampe

Forsvarsminister Nick Hækkerup skal forklare nye Irak-afsløringer, mener de radikale (foto: Finn Frandsen, Polfoto)
Forsvarsminister Nick Hækkerup skal forklare nye Irak-afsløringer, mener de radikale (foto: Finn Frandsen, Polfoto)

17 dage.

Så lang tid er det siden, at Forsvarsministeriet blev gjort opmærksom på den yderst kontroversielle video, der afslører, at danske soldater overværede overgreb på civile irakiske fanger uden at gribe ind.

Den 2. oktober kontaktede den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard således ministeriet under forsvarsminister Nick Hækkerup og fortalte i detaljer om videoen. Det kan Ekstra Bladet afsløre i dag.

Læs:

Se også: Ministeriet har kendt til voldsvideo i ugevis

Ikke desto mindre så ministeren først videoen for første gang, efter at Ekstra Bladet i går havde offentliggjort den.

Se videoen i denne artikel:

Samfund - 17. okt. 2012 - kl. 23:34 fficer: Forsvaret lyver om overgreb mod civile irakere

Disse oplysninger kræver Nick Hækkerups regeringspartner fra de radikale nu en forklaring på.

- Jeg kan forstå på ministeren, at han ikke har set videoen før i går. Videoen er på en eller anden måde strandet i systemet, så det kan man passende spørge ind til. Hvad var tanken med den? Der er jo ført et referat i ministeriet, siger de radikales forsvarsordfører, Zenia Stampe, til ekstrabladet.dk.

Den radikale ordfører understreger, at hun under alle omstændigheder er glad for, at Anders Kærgaard har valgt at stå frem med den kontroversielle video.

Virkeligheden har overhalet ministeriet
- Nu har virkeligheden så overhalet Forsvarsministeriet. Det er udmærket, at det kommer frem på den måde, men det er klart, at vi vil interessere os for, hvad der var planen med videoen, siger Zenia Stampe.

Den radikale forsvarsordfører holder sig dog fra at konkludere, at man har forsøgt at skjule videoen i ministeriet.

- Jeg ved ikke, om man kan tolke de 17 dage som et bevis for, at den nuværende ledelse har forsøgt at tilbageholde videoen. Det tror jeg ikke nødvendigvis. Det er rigtigt, som ministeren siger: Ting tager tid, siger Stampe med henvisning til Nick Hækkerup forklaring om sagen.

- Alting tager tid i et ministerium, og jeg synes sådan set ikke, at det i det her tilfælde har taget uforholdsmæssig lang tid. Det vigtige er, at det går den rigtige vej, og det gør det altså, siger ministeren i dagens Ekstra Bladet.

DF ønsker ikke at kommentere den konkrete sag. ekstrabladet.dk går efter flere politiske kommentarer ...

Køb Ekstra Bladet i dag og læs meget mere om sagen

1 af 2 Den radikale forsvarsordfører, Zenia Stampe, mener, at ministeren må forklare ny Irak-afsløring (foto: Henrik Schütt, Polfoto)
2 af 2 Forsvarsminister Nick Hækkerup skal forklare nye Irak-afsløringer, mener de radikale (foto: Finn Frandsen, Polfoto)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen