SF-valg: Krags advarsler preller af på SF'ere

Selvom Astrid Krag nu går ud og advarer mod Annette Vilhelmsen, så påvirker det ikke SF'ernes valg af formand

Foto: Ditte Holm Lysgaard
Foto: Ditte Holm Lysgaard

Kampen om at blive formand for SF er gået ind i sin afgørende fase, og søndag kom Astrid Krag med det første direkte angreb på sin modkandidat, Annette Vilhelmsen.

Astrid Krags advarer om, at Annette Vilhelmsens linje kan true regeringssamarbejdet.

Den advarsel preller dog af på flere af de SF'ere, som søndag deltog i det sidste debatmøde mellem den 29-årige sundhedsminister og den 52-årige erhvervsordfører i SF.

Allerede før debatmødet havde Jakob Friis Hansen fra SF City besluttet, at han vil stemme på Annette Vilhelmsen, og det ændrer Astrid Krags advarsel ikke på.

- Jeg bed godt mærke i, at Astrid Krag startede ud med det, men det er overhovedet ikke noget, der gør mig nervøs, siger Jakob Friis Hansen.

Han savner en ny start for SF med en mere klar rød linje, og det vil Annette Vilhelmsen sikre partiet - samtidig med, at SF bliver i regering, mener Jakob Friis Hansen.

Også Anne-Mette Wehmüller, der er folketingskandidat i København, vil stemme på Annette Vilhelmsen.

- Jeg er simpelthen ikke enig i Astrid Krags vurdering af, at man ikke kan sidde i regering og have en vision for fremtiden, siger Anne-Mette Wehmüller.

Hun ser det tværtimod som en styrke, at Annette Vilhelmsen tør tage ømtålelige emner som dagpenge, Palæstina og boligskatter op og dermed favne bredere end Astrid Krag og SF-toppen.

- Jeg ser hende som en person, der italesætter samling i partiet. Og vi har brug for en ny start på det område.

- Og så er det selve ønsket om at have kant og turde skelne mellem det, vi taler om i dag, og at have en vision for fremtiden. Min formand skal være politiker ikke embedsmand, siger Anne-Mette Wehmüller.

Hos en af Astrid Krags støtter - Peter Thiele fra SF Nørrebro med en plads i borgerrepræsentationen i København - stod Astrid Krag stærk i debatten.

- Hun var meget skarp på, hvad det er for et projekt, SF skal have med hende som formand. Vi har nogle udfordringer, hvor vi skal blive bedre, og der har hun nogle meget klare svar på, hvad vi skal. Hendes stil var den rigtige, siger Peter Thiele.

Han er også bekymret for, om SF efter formandsvalget kan fortsætte i regeringen, men siger:

- Jeg vil helst lave politik. Jeg synes, det vigtigste er politikken. Jeg har selv en bekymring for, hvad der vil ske med regeringsdeltagelsen, men jeg tror, det er meget vigtigt, at vi bliver ved med at tale politikken frem for at skyde hinanden noget i skoene, siger Peter Thiele.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen