Partitop om SF-strid: Det er under bæltestedet

SF-næstformand Mattias Tesfaye kritiserer den seneste tids åbne strid i SF

SF's næstformand Mattias Tesfaye, at der 'er blevet stødt under bæltestedet' de seneste dage i partiets formandskamp (foto: Thomas Sjørup).
SF's næstformand Mattias Tesfaye, at der 'er blevet stødt under bæltestedet' de seneste dage i partiets formandskamp (foto: Thomas Sjørup).

Der er stadig to uger tilbage af formandskampen i SF, men det betyder ikke, at parterne har holdt igen med beskyldningerne mod hinanden.

Og det har ikke været kønt at se på, lyder det nu fra partiets næstformand Mattias Tesfaye.

- Jeg har siddet i partiets daglige ledelse i et halvt år, og vi har adskillige gange diskuteret behovet for, at SF folk behandler hinanden bedre i medierne. Der har blandt andet været voldsomme udfald mod vores skatteminister, Thor Möger Pedersen.

- Det har vi brugt tid på at diskutere, da vi synes, det er uretfærdigt. Vi diskuterer selvfølgelig også formandsvalgkampen, hvor der fra begge sider er blevet stødt under bæltestedet, siger han til ekstrabladet.dk.

Holger er vred
Fremtrædende SF'ere som EU-parlamentarikerne Emilie Turunen og Margrete Auken samt folketingspolitikeren Steen Gade har åben udtrykt bekymring over udsigterne til en SF-fremtid med Annette Vilhelmsen som formand.

Ved samme lejlighed valgte Turunen at rette en kritik mod en af Vilhelmsens støtter, landsledelsesmedlemmet Poul Overlund-Sørensen.

'Skræmmekampagne,' var Vilhelmsens svar på tiltale, mens den tidligere partiformand Holger K. Nielsen i går kaldte angrebene 'helt uacceptable'.

- Når fx Emilie forsøger at miskreditere Annette, fordi Poul Overlund er på hendes stillerliste, hører alting op, skrev Holger K. bl.a. på sin Facebook-profil.

Læs:

Se også: Holger K er vred: Jeg støtter Vilhelmsen

Læs:

Se også: Turunen efter kritik-storm: Jeg ville jo bare...

Læs:

Se også: SF-kandidat: Kritikere skal stå skoleret

Går efter manden
Mattias Tesfaye ønsker ikke at kommentere de enkelte udtalelser over for ekstrabladet.dk.

- Det tager jeg direkte med de implicerede, siger han og understreger:

- Jeg synes, det er lagt meget godt ud, og så synes jeg, at der lige de sidste dage har været udtalelser fra begge lejre, som jeg godt kunne have undværet.

- Så du mener altså, at der er blevet gået efter manden?

- Jeg synes, der har været et par kedelig udtalelser fra begge lejre, hvor man er gået efter manden og ikke efter bolden, lyder det fra Mattias Tesfaye.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen