Ja til Mærsk - Nej til borgmesterpost

Dagen efter sit bryllup med Johan Pedersson Uggla annoncerer Venstre-politikeren Laura Hay sit farvel til politik

Laura Hay blev i går gift med Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Johan Pedersson Uggla. I dag tager hun afsked med aarhusiansk toppolitik. (Foto: Claus Bonnerup)
Laura Hay blev i går gift med Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Johan Pedersson Uggla. I dag tager hun afsked med aarhusiansk toppolitik. (Foto: Claus Bonnerup)

Den aarhusianske Venstre-politiker Laura Hay sagde i går ja til Mærsk-arvingen Johan Pedersson Uggla i Frederikskirken i Aarhus.

Den socialdemokratiske Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard deltog ikke i bryllupsfesten, og da slet ikke på bryllupsnatten, men han kan alligevel vågne op til den bedste morgengave, han kunne ønske sig søndag morgen.

Laura Hay indleder nemlig sine hvedebrødsdage med at annoncere sit farvel til politik.

Dermed undgår Jacob Bundsgaard sin hårdeste modstander i kampen om at blive borgmester efter kommunalvalget den 19. november 2013.

Læs også:

Se også: Mærsk-barnebarn giftes med Venstre-kvinde

Laura Hay begrunder afskeden med toppolitik med ønsket om at færdiggøre sit jurastudie og forfølge en erhvervskarriere.

- Der er selvfølgelig mange lodder i sådan en vægtskål. Men det primære er, at jeg altid har lovet mig selv ikke at blive levebrødspolitiker. Jeg vil ud på arbejdsmarkedet og gøre mig gældende, siger Laura Hay i et interview med JP Aarhus.

Den 35-årige Venstre-kvinde udelukker dog ikke et comeback.

- Jeg holder en dør åben. 30 år er lang tid, og jeg har ingen minutiøs plan, siger hun.

Med afskeden til politik undgår Laura Hay også inhabilitetsproblemer, når hun enten som rådmand for Teknik og Miljø eller eventuel borgmester og dermed selvskreven bestyrelsesformand for havnen skulle tage stilling til spørgsmål vedrørende Aarhus havn, hvor Johan Pedersson Uggla er direktør for APM Terminals.

Ingen stemmeslugere
Laura Hay kommer til november tilbage fra barsel og vil i en overgangsperiode atter fungere som teknikrådmand.

I februar forventes Venstre i Aarhus at have sin borgmesterkandidat klar, og Laura Hay vil herefter blive i byrådet som menigt medlem frem til valget i november.

De mest oplagte arvtagere i Venstre i Aarhus er Bünyamin Simsek og Henrik Vestergaard, men ingen af de to er oplagte stemmeslugere.

Laura Hay mener dog ikke, at det bliver et problem for Venstre, at ingen af de mulige kandidater fik over 1000 personlige stemmer ved det seneste kommunalvalg.

- Jeg tror, at vælgerne også stemmer på politikken, og jeg synes, at vi har bevist, at vi kan levere resultater, siger Laura Hay, som ikke ønsker at pege på sin egen favorit.

Bünyamin Simsek fik 737 personlige stemmer ved valget i 2009. Henrik Vestergaard 906, mens den populære Laura Hay fik 7804 personlige stemmer.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen