Ny katastrofe-måling for SF: Villy i fare for at ryge ud

Ny måling er den dårligste for SF i mere end 30 år. Det kan sende Villy Søvndal ud i kulden ved næste valg

DEn ny katastrofemåling for SF betyder, at Søvndal er i fare for at ryge ud af Folketinget ved næste valg (foto: Jens Dresling, Polfoto)
DEn ny katastrofemåling for SF betyder, at Søvndal er i fare for at ryge ud af Folketinget ved næste valg (foto: Jens Dresling, Polfoto)

Villy Søvndals afgang som SF formand har sandt at sige ikke rettet op på SF nedadgående kurve i meningsmålingerne. Tværtimod.

Ifølge en ny meningsmåling, som Epinion har lavet for DR Nyheder, står partiet den svageste vælgeropbakning i 33 år.

Målingen viser, at SF står til 5,7 pct. af stemmerne, hvis der var valg i dag.

De katastrofale tal kan få alvorlige konsekvenser for Søvndal selv. Partiet står til at få 10 mandater, hvilket ville være en tilbagegang på seks mandater i forhold til folketingsvalget i 2011 - og det kan gå ud over Søvndals plads i Folketinget.

Ida Auken står stærkt
Udenrigsministeren er opstillet i Københavns Storkreds, hvor SF står til at miste to ud af tre mandater ifølge en prognose fra altinget.dk.

Dermed er der udsigt til, at Søvndal kommer til at kæmpe om den ene plads i Folketinget med miljøminister Ida Auken. Og hun bliver særdeles svær at slå for Søvndal, hvis popularitet er dalet markant efter valget for et år siden.

Ida Auken har således fået en stor opbakning i forbindelse med diskussionen om SF's kommende formand. Auken valgte dog ikke at stille op til kandidat til formandsposten.

Har ikke forklaret sig godt nok
Politisk ordfører for SF, Jesper Petersen, forklarer den dårlige måling med, at partiet ikke fik forklaret på valgaftenen, at man ikke ville kunne få alle valgløfter igennem.

- Vi lignede nogen, der havde vundet, og vi havde jo også vundet det, at Lars Løkke ikke længere skulle være statsminister. Men vi havde sådan set tabt stemmer, så vi ikke havde nok til at føre vores program ud i livet, siger Jesper Petersen til DR.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen