Annonce:
Annonce:

S vil jævne Vollsmose-bygninger med jorden

Socialdemokraterne vil bekæmpe kriminalitet i Vollsmose ved at rive flere bygninger i den belastede bydel ned.

Annonce:
Følg Politik

Indtil flere bygninger i Odensebydelen Vollsmose bør lade livet i forsøget på at bekæmpe kriminalitet.

Det mener Socialdemokraternes formand for Folketingets Integrationsudvalg, Trine Bramsen. Hun slår over for Politiken lørdag til lyd for, at 2-3 blokke i det belastede område Bøgeparken bliver revet ned.

- Problemer er meget tit centreret i få boligblokke. Derfor kan det være en udmærket løsning at jævne boligblokke med jorden for at få de her mennesker væk fra områderne, siger Trine Bramsen til Politiken.

- Vi skal selvfølgelig se på, hvilke konsekvenser det kan få. Men hvis det kan være en del af løsningen på det problem, at vi har hele familier, der er dybt kriminelle - og som er årsager til eksempelvis et indtog på en skadestue - ser jeg positivt på det.

Annonce:

- Vi synes, det er en god metode, siger Trine Bramsen til Politiken med henvisning til omkring 70 unges angreb på Odense Universitetshospital tidligere på ugen.

Regeringen vil i løbet af efteråret præsentere en indsatsplan for de udsatte boligområder. Ifølge boligminister Carsten Hansen (S) er nedrivning af bygninger generelt et af de instrumenter, der vil blive tilskyndet.

- Det er et af de værktøjer, vi gerne vil bruge for at gøre de her boligområder mere attraktive. De er meget monokulturagtige; der kommer ikke trafik igennem, og de er lukkede. Det kan være i Vollsmose, og det kan være andre steder.

- Det er afgørende, at det sker med beboernes opbakning, siger Carsten Hansen til Politiken.

Reelt kan politikerne ikke direkte bestemme, hvordan konkrete nedrivningsprojekter - såkaldte helhedsplaner - skal se ud.

Pengene bliver sat af i politiske aftaler, hvor regeringen blandt andet allerede har fremrykket investeringer for omkring 10 milliarder kroner. Derefter er det op til Landsbyggefonden at godkende de enkelte ansøgninger fra kommunerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: