Engell: S vil have krigen over i fjendens lejr

Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, mener ikke, at Socialdemokraternes taktik vil få nye vælgere til partiet

- De prøver på, at føre den politiske krig over i fjendens lejr, lyder vurderingen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell (FOTO: Anthon Unger)
- De prøver på, at føre den politiske krig over i fjendens lejr, lyder vurderingen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell (FOTO: Anthon Unger)

Socialdemokraterne har i dag startet en kampagne, hvor de beskylder Venstre og Dansk Folkeparti for at ville indføre polske lønforhold i Danmark. Anklagen udspringer af de to blå partiers forslag om at gribe ind overfor fagforeningernes konfliktret.

- Det er et forsøg på at sætte en ny dagsorden og føre krigen over i fjendens lejr, lyder vurderingen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Socialdemokraterne i storstilet kampagne-angreb

S bløder vælgere til V og DF
- Socialdemokraterne taber rigtig mange vælgere i øjeblikket - især til Venstre og Dansk Folkeparti. Så det er ikke nogen tilfældighed, at man retter skytset mod dem i annoncen i dag.

Ifølge Hans Engell skal Socialdemokraternes annonce ses som et forsvar af deres kernevælgere – arbejderne og fagbevægelsen. Men om taktikken kommer til at skrabe stemmer sammen, er straks mere tvivlsomt. Ifølge Hans Engell kan Socialdemokraterne i bedste fald holde på de kernevælgere, der i øjeblikket flygter fra partiet.

Kan give bagslag for V
- Men der er én ting, vi ikke skal glemme, og det er at Venstres ideologiske krig omkring Vejlegården, heller ikke er nogen gratis omgang. Der har været ret skarpe kommentarer fra Dansk Arbejdsgiverforening og fra Dansk Industri, som jo ikke ønsker, at den danske model bliver undergravet, siger Hans Engell.

Læs også:

Se også: Arbejdsgivere i strid med Venstre i 3F-sag

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen