Politikerne sikret fire år på støtten

Mens danskernes dagpengeperiode er halveret til to år - så holder Vestager og co. fast i fire år

Vestager, Corydon og Thorning-Schmidt kan få fire på støtten, hvis de lyster (Foto: Jacob Ehrbahn)
Vestager, Corydon og Thorning-Schmidt kan få fire på støtten, hvis de lyster (Foto: Jacob Ehrbahn)

30.000 danskere står til at miste deres dagpenge næste år, da landets politikere har valgt at forkorte dagpengeperioden fra fire til to år. Mange af dem risikerer at skulle gå fra hus og hjem, da de ikke er berettigede til kontanthjælp. Selv behøver politikerne ikke være nervøse for deres fremtid, den dag de ikke længere er i politik.

LÆS:

Se også: Ulmende S-oprør mod Helle

De har nemlig deres på det tørre - og får dobbelt så lang tid på støtten som den almindelige dansker. Det eneste, de skal gøre for deres fire års guldregn, er at melde sig ind i en a-kasse, et år inden der kommer valg.

LÆS:

Se også: Helle i 2010: Dagpengereform dolker almindelige lønmodtagere i ryggen

Kan sove trygt
Økonomi-og indenrigsminister Margrethe Vestager er en af dem, der bestemt kan sove trygt om natten, mens landets dagpengemodtagere vender og drejer sig. Hvis hun stopper ved næste valg eller ikke bliver genvalgt, så er hun sikker på, at hun bliver forgyldt. Det bekræfter A-kassernes Samvirke over for Ekstra Bladet.

LÆS:

Dansk politik - 17. aug. 2012 - kl. 15:32 Mette F om dagpengemassakren: Det er frygteligt

Som reglerne er nu vil hun nemlig få eftervederlag i to år. Og det er bare på dagpengeniveau - nej. Den radikale dronning er sikret sin folketingsløn på omkring 50.000 kroner hver måned i to år, hvis hun ikke får et nyt arbejde, hvilket svarer til tre gange det beløb, som en dagpengemodtager får på en måned. Hvis hun er minister indtil det valg, hvor hun ryger ud - så er eftervederlaget endnu højere, da det så er ministerlønnen, hun vil få en del af perioden.

Har sikret sig
Her stopper støtten til den arbejdsløse Margrethe Vestager ikke - for hvis hun bare et år inden valget melder sig ind i en a-kasse, så kan hun, når hun har været på eftervederlag, melde sig ledig - og hive dagpenge i to år. På den måde kan Margrethe Vestager leve i fire år, før hun skal bekymre sig om at miste sit indtægtsgrundlag - modsat resten af befolkningen, der allerede skal det efter to års arbejdsløshed.

LÆS:

Se også: Minister: Tvivler på alle ledige reddes

Det bekræfter A-kassernes Samvirke over for Ekstra Bladet:

- Det kan alle - også folketingsmedlemmer. Man skal bare opfylde arbejdskravet for at få dagpenge, siger Helmer Baadsgaard, souschef i A-kassernes Samvirke.

LÆS:

Se også: Danskerne amok på Vestager: Du er arrogant og kynisk

To af dem, der allerede har sikret sig, er statsminister Helle Thorning-Schmidt ( S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ( S). Deres særlige rådgivere bekræfter over for Ekstra Bladet, at begge ministre er medlemmer af en a-kasse. Dermed har de sikret sig selv, hvis de bliver arbejdsløse efter næste valg.

Ingen kommentar
Både økonomi-og indenrigsminister Margrethe Vestager, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen henviser til Folketingets præsidium, når de bliver spurgt om rimeligheden i deres fire år med økonomisk støtte.

Her er man noget overrasket:

- Det har jeg aldrig hørt om. Det overrasker mig. Det er jeg aldrig blevet præsenteret for før, men det er ikke os, der skriver arbejdsløshedsloven, siger formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft ( S).

- Er det noget, som du vil kigge på?

- Vi skriver jo ikke arbejdsløshedsloven. Vi har kun skrevet bestemmelserne om Folketingets eftervederlag, men jeg vil gerne diskutere det, når jeg kommer ind på Borgen.

Læs mere i dagens avis. Her kan du blandt andet også læse, hvordan Vestager allerede har et job, hvis hun stopper i politik

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen