S vil reformere og lukker for løftebrud

Politisk redaktør Arne Hardis: S-top vil sætte en ny dagsorden om fortsatte reformer frem for løftebrud.

Socialdemokraterne vil fortsat reformere velfærdssamfundet, selv om liste A har brugt sit første regeringsår på at forsvare sig mod løftebrud.

Sådan vurderer Weekendavisens politiske redaktør, Arne Hardis, kronikken i Politiken af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, finansminister Bjarne Corydon, boligminister Carsten Hansen og gruppeformand Henrik Sass Larsen, hvor de lægger op til et opgør med de "liberalistiske" strømninger fra 00'erne.

- Siden valget har Socialdemokraterne været i en identitetskonflikt, hvor stort set alt har handlet om løftebrud. Budskabet er et ja til fortsatte reformer og en meget påpasselig økonomisk politik, siger han og fortsætter:

- Man understreger, at dén politik, man fører med De Radikale som førsteviolin, faktisk er socialdemokratisk politik. Det er ikke noget, man gør, fordi man er nødt til det eller ikke fik mandater nok. Det er ikke De Radikales skyld, men Socialdemokraternes vilje.

Arne Hardis hæfter sig ved, at de fire skribenter omfatter alle partiets fløje.

- Her har man samlet hele partiet hvad angår folketingsgruppens fraktioner, siger Arne Hardis og påpeger, at statsminister Helle Thorning-Schmidt repræsenteres af Bjarne Corydon.

I kronikken roser S-toppen en "stærk stat", som regulerer finanssektoren stramt og stopper privatisering i sundhedsvæsnet. Firkløveret forventer flere hårde reformer fremover.

Ifølge Arne Hardis forsvarer firkløveret også social opstigning via uddannelse og afliver "Tobinskatten" på aktiehandel. Samtidig lægges udlændingepolitikken politisk død, mens grøn politik ikke fylder meget, mener Arne Hardis.

- De vil have mange flere til at arbejde. Det er klassisk socialdemokratisk tænkning. For dem er der ulykkeligvis nok at tage af. Der er virkelig mange på overførsler. Det bliver spændende at se, om de kan løfte det, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen