Annonce:
Annonce:

- Jeg må gå fra hus og hjem

Hjælp mig, Helle: Pernille Gregersen får hverken dagpenge eller kontanthjælp fra årsskiftet, hvis regeringen ikke gør noget

Pernille Gregersen kan risikere at skulle flytte fra hus og hjem, hvis regeringen ikke gør noget (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Pernille Gregersen kan risikere at skulle flytte fra hus og hjem, hvis regeringen ikke gør noget (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Politik

Til januar står den 37-årige salgsassistent Pernille Gregersens liv til at synke i grus: Hun kan blive tvunget fra hus og hjem, hvis regeringen ikke finder en løsning.

LÆS:

Mindst 20.000 mister dagpengene i 2013

Hun mister retten til dagpenge, og som det ser ud nu, er hun ikke berettiget til at modtage kontanthjælp. Hun ejer nemlig en lejlighed.

- Jeg ved ikke, om jeg er levende eller død, siger Pernille Gregersen, da vi møder hende ved lejligheden i Valby.

Hendes virkelighed var en helt anden, da hun i 2001 skrev under på kontrakten til lejligheden. Hun havde fast job - og udsigten til arbejdsløshed var ikke-eksisterende. Men i starten af 2010 skete det: Pernille blev fyret fra sit job i en inkassovirksomhed på grund af nedskæringer. To år efter er hun en af dem, der bliver ramt af den forkortede dagpengeperiode.

Annonce:

Dagpengekrig
I går brød dagpengekrigen for alvor ud i regeringen, da SF's formand, Villy Søvndal, insisterede på at forlænge dagpengeperioden med yderligere et halvt år. Det fik senere på dagen både beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og statsminister Helle Thorning-Schmidt til at slå uomtvisteligt på plads, at den slags indgreb er der ikke penge til igen.

LÆS:

Mette giver SF kold skulder

Hvis det står ved magt, betyder det, at Pernille Gregersen overhovedet ingen penge vil modtage fra januar.

- Det fylder meget, selv om jeg ikke rigtig tror, at det er gået op for mig. Det kan være, at jeg skal gå fra hus og hjem. Det er svært at sætte ord på, hvad der foregår inde i mit hoved. Hvor frygteligt det er. Hvor bange jeg er, siger hun og tilføjer med dæmpet stemme: - Jeg kan godt vågne op om natten og bare tænke ' åh nej, det her sker bare ikke'.

- Det er frustrerende - jeg mister jo hele mit grundlag. Jeg vil jo ikke få noget hjælp. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal forklare det. Det tager altså hårdt på én.

- Kan du ikke bare sælge din lejlighed? Så kan du jo få kontanthjælp..

Annonce:

- Det er jo ikke bare lige sådan. Det er ikke så nemt at komme af med en bolig. Det kan jo ikke være rigtigt, at jeg skal gå fra hus og hjem, fordi jeg ejer noget. At jeg ikke kan få nogen hjælp.

LÆS:

Søvndal står fast: Dagpengesystem skal ændres

- Hvorfor får du ikke bare et job?

- Jeg har simpelthen gjort, hvad jeg kan. Jeg har søgt i Fakta, Bilka, i Only, på kontor, rengøring - you name it. Jeg begynder snart at tvivle på, om jeg nogensinde får et job, siger hun og tilføjer:

- Jeg synes ikke selv, at der er meget mere, jeg kan gøre.

Håber på hjælp
Pernille Gregersen ved endnu ikke, hvad hun gør. Lige nu beder hun til, at politikerne vil komme hende og de andre dagpengemodtagere til undsætning:

- Hjælp mig. Gør noget nu. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg krydser alt, hvad jeg har for, at de får øjnene op

Bliver du ramt ligesom Pernille Gregersen? Så send en mail til bremer@eb.dk eller en sms til 1224 (alm. smstakst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: