Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Pias PET-vagter taget med bukserne nede

End ikke PET's livvagter vidste, at Pia Kjærsgaard stopper som partiformand

Pia K's livvagter blev også overrasket over formandsskiftet . (Foto: Ole Frederiksen)
Pia K's livvagter blev også overrasket over formandsskiftet . (Foto: Ole Frederiksen)

Det er endnu uafklaret, i hvor høj grad Pia Kjærsgaard fremover skal modtage politibeskyttelse fra PET's livvagter. Det oplyser en højtstående kilde i Dansk Folkeparti til ekstrabladet.dk.

- Vi ved det faktisk ikke på nuværende tidspunkt. PET vidste det ikke engang, før i går, da Pia til gruppemødet fortalte om beslutningen, lyder det fra DF'eren, som dermed afslører, at PET end ikke selv vidste, at Kjærsgaard træder tilbage.

Læs Også:

Se også: Pia Kjærsgaards venner siger tak for alt

Og det valg efterlader nu spørgsmålet, om hvor meget politibeskyttelse Pia Kjærsgaard fremover skal modtage.

Kjærsgaard er i øjeblikket på en såkaldt 24/7-ordning, hvor der konstant er mindst to PET-vagter meget tæt på hende. Det har været sådan, siden Muhammedkrisen eskalerede i 2006, hvor Pia Kjærsgaard blev udsat for dødstrusler. DF-profilen har også tidligere været udsat for et overfald på Nørrebro.

Læs Også:

Se også: Pia K.: Kristian skal ikke være Pia

Tidligere PET-chef, Hans Jørgen Bonnichsen vurderer overfor Ritzau, at Pia Kjærsgaard fortsat vil have behov for politibeskyttelse.

- Hun er som folkevalgt repræsentant for demokratiet. Og hvis man kan sige noget om PETs opgave, så er det nemlig en beskyttelse af demokratiet og de demokratiske rettigheder, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Pia Kjærsgaard har aldrig lagt skjul på, at hun ikke har været særlig glad for politibeskyttelsen 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Og det forstå den tidligere PET-chef ganske udmærket.

- Det må være ulideligt. Det må være en ganske voldsom intimidering af privatsfæren, og en belastning uden lige, det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at de pågældende mennesker synes, siger han.

Den dag Pia Kjærsgaard stopper i folketinget, vil hun derimod formentlig ikke længere kunne få livvagtsbeskyttelse eller for den sags skyld have brug for det, mener han.

- Det kræver en aktuel trusselsvurdering på det tidspunkt, men efter min opfattelse, så indtræder hun som almindelig borger i det øjeblik hun ikke længere er i folketinget, siger han.

- Det vil sige, at man har krav på, at politiet tager sig af det, hvis man bliver truet, men behøver ikke være ensbetydende med, at man får livvagtsbeskyttelse, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Læs om Thulesen Dahl som privatperson:

Se også: Portræt: Fodboldfan uden venner

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen